Magyar foci

Az Újpest elszúrta a Debrecen szülinapi buliját

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

Az Újpest FC szombat délután 2-1-re győzni tudott Debrecenben az NB I 24. fordulójában.

Villámrajtot vett az Újpest, Croizet verte meg egy az egyben Ferenczit a jobb szélen, az erősen középre lőtt labdáját pedig Budu Zivzivadze lőtte az ötös sarkáról a rövid fölsőbe. Aktívabb voltak végig a vendégek, a tiktikájuk egyértelműen az volt, hogy az ellenfél térfelén tartsák a labdát. Elégedtlenkedtek is a debreceni drukkerek, főleg azután, hogy közvetlenül a félidő vége előtt Antonov húsz méterről szépen a kapu bal oldalába csavart egy szabadrúgást.

Nem változott nagyot a meccs képe a második félidőben sem, egy gyors kontrából Croizet került nagy helyzetbe, majd Zivzivadze parádés csele után Beridze maradt le centikkel a centerezésről. Ezt követően csendesen csordogált a meccs, a DVSC próbált nyomni, de kevés fantázia szorult ezekbe a támadásokba. A fordulópont a 62. percben jött el, amikor Antonov kezezése miatt Bogár Gergő játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt, amit Dzsudzsák Balázs értékesített – pedig Banai Dávid bele is írt a lövésébe.

Percekkel később Kuusk fejelt össze Nikoliccsal, ami után hordágyon kellett levinni a pályáról. Kettős cserével frissített az Újpest, de a Debrecen jött lendületbe a szépítéstől. A hajrában két nagy helyzetet is elpuskázott a Loki, Nikolcsé volt a nagyobb, aki egy pocsék lövést vehetett át az ötösön, de kapu fölé lőtt.

A mérkőzésen különleges mezben lépett pályára a Debrecen, amely fennállásának 120. születésnapját ünnepelte. Az újpestiek azonban uralták a mérkőzés első 60 percét, amely elegendő volt ahhoz, hogy egymás után negyedik sikerüket arassák.

Olvasói sztorik