Magyar foci

Nem bírt egymással az NB I utolsó két helyezettje

A Gyirmót FC Győr pénteken 1-1-es döntetlent játszott az MTK ellen az NB I 23. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó
Az NB I-ben 80 százalékkal kevesebb lett a meccset eldöntő hiba a VAR-ral
A Magyar Labdarúgó Szövetség megosztotta a tapasztalatait az új rendszerrel.

A felejthető színvonalú mérkőzés Szegi Vince szerzett vezetést a 42. percben, miután Medgyes bal szélről középre adott labdáját a kapuba lőtte. A hazaiak védője a második félidő derekán akár duplázhatott is volna, de a fejese végül kapu fölé szállt.

Térfélcsere után sem lett szebb a meccs, de Márton Gábor folyamatosan küldte pályára az újabb és újabb támadókat, végül Kovácsréti Márk beküldése volt nyerő húzás. Miovszki csúsztatásából kilépett és a kapus fölött átemelt labdáját szögletre mentette Medgyes, de a szögletet két gyirmóti védő is elnézte, így Kovácsréti zavartalanul passzolhatta a hálóba.

Ezután egy kicsit rákapcsoltak a csapatok, Szakály Dénes a 90. percben már csak a kapussal állt szemben, de Rusák Edvárd lábbal védett. Szegit végül ki is állították második sárga lappal, így az utolsó percre emberhátrányba került a hazai csapat, de ez már nem változtatott semmin. A végeredmény 1-1 maradt, aminek igazán egyik csapat sem örülhet, mert a kiesés elleni harcban az elszórt pontok hiányozhatnak.

Kapcsolódó
Négy pontot kell ledolgoznia az MTK-nak az NB I utolsó harmadában, ha nem akar kipottyanni
A Debrecen viszont a fővárosiak elleni győzelem révén menekül a veszélyzónából.

A meccs előtt mindkét csapat kiesésre állt, a pontszerzéssel viszont a Gyirmót megelőzte a szombaton pályára lépő Újpestet.

Olvasói sztorik