Magyar foci

Stieber Zoltán: Már nem az enyém a jövő a válogatottnál

„Néha érzem már, hogy gyorsabbak, erősebbek a fiatalok, de a tapasztalatommal próbálom ezt kompenzálni” – nyilatkozta a Reggeli Startban a télen klubot váltó Stieber Zoltán. Az MTK harminchárom éves labdarúgója elmondta, miért igazolt el Újpestről, és közben a válogatott is szóba került.

„A karrierem végén vagyok, és szerettem volna új impulzusokat. Újpesten nem játszottam eleget” – indokolta klubváltását Stieber Zoltán a DIGI Sport napindító műsorában.

Kapcsolódó
Rossi elismerte, gondolkodnak Bumba és Corbu honosításán
„Tíz éve ismerem a magyarországi futballt, a fantázia és a tehetség nem hiányzik” – nyilatkozta a ProSportnak.

Márton Gábor személye meghatározó volt, Polyák Balázs sportigazgatóval is beszéltem, és azt éreztem, hogy szükségük van rám. Sokat gondolkoztam, de ez volt az ésszerű döntés.

Bízom benne, hogy tudok segíteni az MTK-nak a bennmaradás kivívásában. Szeretek focizni, a pályafutásomból pedig nem sok van már hátra, ezért becsülök minden játékpercet.

Eddig háromszor lépett pályára új csapatában, az MTK-ban, amellyel négy pontot szereztek a két első helyezett ellen, de így is a bajnoki tabella utolsó helyén állnak.

„Az akkor listavezető Puskás ellen bravúr volt idegenben nyerni. A Fradi kiemelkedik az NB I-ből, így ellenük ikszelni is nagy dolog; viszont a riválisok is pont nyertek, úgyhogy nem lettünk előrébb, viszont most jön majd két hatpontos meccs a Debrecen és a Gyirmót ellen, amelyeket szeretnénk megnyerni” – tette hozzá.

A 26-szoros válogatott szélső azt mondta, ha úgy adódna, szívesen játszana még címeres mezben.

„De már nem az enyém a jövő. Jönnek a fiatalok, most egy generációváltás is végbement a csapatnál, és egész sikeres is a válogatott az utóbbi időben, úgyhogy nem gondolom, hogy Marco Rossi behív.

De soha ne mondd, hogy soha!