Magyar foci

„Lejjebb már nem kerülhetünk a tabellán, ez a pozitívum” – a sereghajtó MTK új játékosa ebbe kapaszkodik

Az MTK hazai pályán 2-0-ra kikapott a Zalaegerszeg csapatától az NB I 19. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

Kapcsolódó

A lefújás után Márton Gábor, a hazai csapat vezetőedzője bosszankodva beszélt arról, hogy a hazai együttes dolgozott ki több helyzetet, de nem tudott élni vele.

„Nagyon nagy helyzeteink voltak az első félidőben, a másodikban is sokat tettünk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de egyszerűen elszórakoztuk a  lehetőségeket, nem jó döntéseket hoztunk, kihagytunk nagyon sok helyzetet, ami megbosszulta magát. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak, a szünet után szinte ki sem engedték a félpályáról a Zalaegerszeget, talán egyszer tudták átlépni a félpályát. Nehéz ilyenkor mit mondani. Nem látom a játékosokon, hogy elveszítenék a hitüket, de nyilván el vannak keseredve egy ilyen meccs után. Ha csak a helyzeteink felét rúgjuk be, akkor is agyonnyerjük a meccset, mégis veszítettünk”

– mondta az MTK vezetőedzője az M4 Sportnak a mérkőzés után.

Arról pedig, hogy mennyire nem lett hitehagyott a csapata mi sem árulkodik jobban, mint Stieber Zoltán nyilatkozata. A télen Újpestről szerződtetett középpályás humoránál volt, amikor a meccsről nyilatkozott, mert így foglalta össze a csapat helyzetét:

Pozitívnak kell maradni, nyilván lejjebb már nem kerülhetünk a tabellán. Ez a pozitív ebben a pillanatban, de csináljuk tovább a dolgunkat, pontokat kell gyűjtenünk minél hamarabb.

Az MTK mindenképp utolsó helyen marad a forduló végén, de a lemaradása nem negy a bentmaradást érő helyen, ráadásul az egyaránt 17-17 ponttal álló Gyirmót és Újpest egymás ellen játszik majd a hétvégén.

Olvasói sztorik