Magyar foci

Megvan a megállapodás, orvosira érkezik a támadó a Fradihoz

Alejandro PAGNI / AFP
Alejandro PAGNI / AFP

Az argentin sajtó mér tényként kezeli, hogy megszületett a megállapodás az argentin River Plate és a magyar bajnok Ferencváros között, így az NB I-be igazol Carlos Auzqui, aki vasárnap orvosira érkezik Budapestre.

A hírek szerint 600 ezer eurót fizet érte a Fradi (további 150 ezer euró bónuszt pedig akkor, ha BL-csoportkörbe jut a csapat), a 30 éves játékos 2024-ig ír alá.

Az ulloi129.hu értesülései szerint is megállapodtak a klubok, de „a fixen fizetett összeg nem éri el a Buenos Aires-i sajtóban megjelentet”.

Az első sorban a jobb szélen bevethető Auzqui hét évet töltött el az Estudiantesnél, majd akkor a River Plate-be igazolt, ám ott összesen 42 meccset játszott (négy gól, öt gólpassza a mérlege), ugyanakkor kölcsönben megjárta a Huracán, a Lanús és a Talleres csapatát. A Transfermarkt egyébként 3,5 millió euróra tartja a piaci értékét.

Kapcsolódó
A Honvéd addig volt pozitív példa, amíg nem volt pénze
Január 31-én lezárult az európai átigazolási piac, és az eddigi évek kilátástalanságához képest meglepő módon több magyar, vagy Magyarországon futballozó labdarúgót sikerült értékesíten. Komoly összegekért ráadásul.
Olvasói sztorik