Clive Mason/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Cristiano Ronaldo a kaput sem találta el tizenegyesből, de nem ezért esett ki az MU

A Manchester United tizenegyesekkel kapott ki a másodosztályú Middlesbrough csapatától az FA Kupában, péntek este.

A legjobb 16 közé jutásért zajló csatában Paul Pogba lábára hátulról ráesett Anfernee Dijksteel, amiért teljesen jogosan tizenegyest kapott a hazai csapat. A labda mögé Cristiano Ronaldo állt, de tőle teljesen szokatlan módon kapu mellé lőtt.

Öt perccel később azonban Jadon Sancho egyéni villanásának hála így is előnybe került a Manchester United.

Térfélcsere után azonban egy olyan gólt kapott a PL-csapat, amin még sokat fognak vitatkozni. Matt Crooks találata előtt ugyanis Duncan Watmore kezét érte a labda. Hosszas VAR-ozás után azonban érvényes gólt ítéltek, így 1-1-ről folytatódott a csata.

Az egyenlítésig rengeteg helyzetet elpuskázott Ralf Rangnick együttese, legközelebb Bruno Fernandes járt a második gólhoz, aki egy labdaszerzés után a kapufát találta telibe. Ezután viszont beállt védekezni a Boro, amivel kihúzta előbb 90, majd 120 percig a meccset, sőt egy nagy helyzete is volt a hosszabbításban a győztes gólra. Végül mégis tizenegyespárbajnak kellett döntenie a továbbjutásról.

Sorra lőtték a büntetőket a játékosok, a negyedik körben ráadásul Ronaldo is bevállalt még egyet, de tíz lövés után sem hibázott senki. Ez hét pároson keresztül így is maradt, ekkor azonban Anthony Elanga kapu fölé lőtt, így a Manchester United kiesett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!