Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo a kaput sem találta el tizenegyesből, de nem ezért esett ki az MU

Clive Mason/Getty Images
Clive Mason/Getty Images

A Manchester United tizenegyesekkel kapott ki a másodosztályú Middlesbrough csapatától az FA Kupában, péntek este.

A legjobb 16 közé jutásért zajló csatában Paul Pogba lábára hátulról ráesett Anfernee Dijksteel, amiért teljesen jogosan tizenegyest kapott a hazai csapat. A labda mögé Cristiano Ronaldo állt, de tőle teljesen szokatlan módon kapu mellé lőtt.

Öt perccel később azonban Jadon Sancho egyéni villanásának hála így is előnybe került a Manchester United.

Térfélcsere után azonban egy olyan gólt kapott a PL-csapat, amin még sokat fognak vitatkozni. Matt Crooks találata előtt ugyanis Duncan Watmore kezét érte a labda. Hosszas VAR-ozás után azonban érvényes gólt ítéltek, így 1-1-ről folytatódott a csata.

Az egyenlítésig rengeteg helyzetet elpuskázott Ralf Rangnick együttese, legközelebb Bruno Fernandes járt a második gólhoz, aki egy labdaszerzés után a kapufát találta telibe. Ezután viszont beállt védekezni a Boro, amivel kihúzta előbb 90, majd 120 percig a meccset, sőt egy nagy helyzete is volt a hosszabbításban a győztes gólra. Végül mégis tizenegyespárbajnak kellett döntenie a továbbjutásról.

Sorra lőtték a büntetőket a játékosok, a negyedik körben ráadásul Ronaldo is bevállalt még egyet, de tíz lövés után sem hibázott senki. Ez hét pároson keresztül így is maradt, ekkor azonban Anthony Elanga kapu fölé lőtt, így a Manchester United kiesett.

Olvasói sztorik