Magyar foci

Csercseszov: A világon nincs olyan csapat, amely ne tudna kikapni

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Egygólos győzelmet aratott a Ferencváros labdarúgócsapata az Újpest vendégeként az NB I 18. fordulójában, ezzel először ünnepelhetett bajnoki sikert Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek orosz edzője.

Kapcsolódó

„A győzelem mindig fontos, különösen igaz ez, ha egy vereség után vagyunk, és egy derbiről van szó. Mindenképpen nyerni szerettünk volna, nemcsak simán, hanem jó játékkal. Nagyon jó helyzeteket dolgoztunk ki, ám ha ezeket nem váltjuk gólra, a saját helyzetünket nehezítjük meg” – nyilatkozta.

A sikerre azért is szükség volt, mert az élmezőny szorossá vált azzal, hogy a Fradi csütörtökön kikapott a Puskás Akadémiától. Csercseszov szerint azonban nagyon jól sikerült erre reagálni.

A világon nincs olyan csapat, amely ne tudna kikapni, a legfontosabb, hogy hogyan válaszol egy vereségre. Mi megadtuk a választ. Profi módon álltunk a vasárnapi meccshez, profi reakciót adtunk.

Kapcsolódó

Az is elárulta, hogy Myrto Uzuni azért maradt ki, mert megkeresték egy nagy bajnokságból.

„Hétfőn okosabbak leszünk az ő helyzetével kapcsolatban” – tette hozzá a Granadával hírbe hozott támadóval kapcsolatban.

Az Újpest vezetőedzője, Milos Kruscic szerint nehezen vette fel csapata a ritmust, az első félidőben csak a szerencse és a jó kapusteljesítménynek köszönhető, hogy nem kaptak gólt.

„A szünet után mi voltunk a jobbak, a kezdeményezőbbek. Számtalan gólhelyzetet kialakítottunk, de hiányzott a kvalitás a gólhoz. A védelem is jól teljesített egy remek csapat ellen. A gól előtt még pont nálunk volt a labda, aztán egy megpattanó, szerencsétlen lövés után bekerült a hálónkba. Jól játszottunk ebben a periódusban, úgyhogy büszke vagyok a fiúkra. Nagyot küzdöttek, beleadtak mindent. Elkaptuk a fonalat, jó úton haladunk” – időzte a szakembert a Nemzeti Sport.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik