Czeglédi Zsolt/MTI
Magyar foci sport

„Már a járványhelyzet előtt is siralmas nézőszámok” – nyílt levelet írtak a diósgyőri szurkolók

A Diósgyőr szurkolótábora nyílt levélben kérte az MLSZ-t, hogy gondolja át a mérkőzések időpontjait.

Kapcsolódó
Növelné az MLSZ az NB I létszámát, de még nem tudja
Az infrastruktúra fejlődött, a pénzügyi háttér stabil, de többet vár a szövetség a kluboktól az utánpótlás fejlesztése terén.

A másodosztályba kiesett DVTK szurkolói levelükben emlékeztették a szövetséget arra, hogy a gyenge nézőszámok mellé a koronavírus-járvány megérkezésével még kevesebben jártak ki a találkozókra. Az NB II-ben azonban már a meccsek időpontjai is problémát okoznak, hiszen a vasárnap esti találkozók és a szerdai összecsapások sem könnyen megoldhatók munka mellett.

Hogyan kíván az MLSZ több nézőt kicsalogatni a stadionokba, amikor az egyes fordulók időpontjai nem csak a vendégdrukkereknek, de még a hazai szurkolóknak is katasztrofális? Ezekről a meccsekről, az egyáltalán nem szurkolóbarát időpontok miatt ezreknek kellett lemondaniuk

– írja levelében a diósgyőri tábor.

A levélben négy kérdést fogalmaztak meg a DVTK rajongói, amelyben Csányi Sándor, az MLSZ elnökének válaszát várják:

  • Miért nem lehet NB II-es meccseket szombaton rendezni? Miért csak vasárnap és szerdán vannak a másodosztályban fordulók?
  • Míg az NB I-ben 33 forduló van, az NB II-ben 38, de az élvonalban játszottak a december 19-20-i hétvégén, a másodosztályban nem. Mi ennek az oka?
  • Fél az MLSZ, hogy az NB II-es nézőszámok, a nagymúltú, nagyvárosi csapatok másodosztályba kényszerítése miatt, nagyobb lesz, mint az NB I-ben?
  • Az MLSZ-nek és az M4 Sport televíziónak az rendben van, hogy sok-sok milliárdból fenntartott csapatok, a sok-sok milliárdért működtetett magyar foci mélyen tisztelt szövetsége, hangulattalan, nézők nélküli meccseket rendez, és közvetít a televízióban?

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!