Magyar foci

Növelné az MLSZ az NB I létszámát, de még nem tudja

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Nem teljesen igazságos, hogy egyes csapatok eggyel több meccset játszhatnak hazai pályán

– ezt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke mondta még májusban az NB I-ről és felvázolt egy variációs lehetőséget is, hogyan lehetne lecserélni a mostani rendszert, amikor is a csapatok 3×11 fordulót játszanak a szezon során.

Úgy fest, még nem sikerült megtalálni a megoldást, ugyanis a szövetség keddi közleménye szerint egyelőre marad a mostani rendszer. Megjegyezték, hogy az MLSZ elnöksége továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről, ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett

az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben.

Kapcsolódó
Csúszhat az Újpest-Fradi, mert az NB I-es klubok halasztást kérnek
A Magyar Labdarúgó Szövetségnek máris fontos döntést kell hoznia.

A következő NB I-es szezon júniusban rajtol, akkor indul majd a húszcsapatos másodosztály is, de ott két lépcsőben csökkentik majd a létszámot. Az NB II színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol a másodosztály, míg az NB III-ban ugyancsak 2023/24-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet.

A női labdarúgás fejlődése, a játékosok számának folyamatos növekedése, a kiemelkedő csapatok országos lefedettsége lehetővé teszi a női NB I létszámának tizenkét csapatra emelését.

Az egységesség jegyében a férfi futsalbajnokság is tizenkét csapatosra bővül. Jelenleg a női élvonalban nyolc, az első osztályú futsalbajnokságban tíz gárda szerepel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik