Magyar foci

„Lazoviccsal akadtak problémáim” – először mesélt Asmir Suljic a fehérvári távozásáról

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

Danko Lazoviccsal, Henning Berggel és Marko Nikoliccsal is meggyűlt a baja a MOL Fehérvár játékosaként Asmir Suljicnak.

Az Újpestben, Vidiben és legutóbb Diósgyőrben megforduló, bosnyák és magyar útlevéllel rendelkező szélső a Büntető.comnak adott interjút, amelyben elárult néhány kulisszatitkot. A fő csapásirány gyerekkorának és pályafutásának bemutatása volt, de magyar szemmel biztosan a fehérvári évekről szóló megjegyzések izgalmasak.

„Amikor Horváth Ferenc lett a Vidi edzője, rendre kezdtem, de sorozatban rosszul játszottam. Egy nap odaállt elém, »Szulke, hiszek benned, de szarul játszol. Egy időre le kell ültesselek a padra, és ha majd azt látom, újra formába lendültél, visszaraklak a kezdőbe«. Eltelt három meccs, és újra a kezdőcsapatban szerepelhettem. Őszintségre van mindössze szükségem, és azt meghálálom. Mert amúgy nincs velem baj, nem vagyok rossz arc”

– mondta első edzőjéről Suljic.

A későbbi problémák már nem voltak ilyen könnyen orvosolhatók. A magyar szakembert a norvég Henning Berg követte, akiről azt mondta a 30 éves támadó, hogy rideg a stílusa, ami nem könnyítette meg a kommunikációt. Végül a váltás okáról is beszélt, Marko Nikolics, harmadik és egyben utolsó fehérvári edzője kérte a klubot, hogy adják el.

Bármennyire is jól éreztem magam a Vidiben, Danko Lazoviccsal akadtak problémáim, én húztam a rövidebbet. Lazovics kulcsfigurának számított az öltözőben, de nem csak velem került összetűzésbe. Kovács Zoltán vitt Fehérvárra, vele ma is kiváló a kapcsolatom, Marko Nikolics viszont azt kérte tőle, küldjön el.

Suljic nem zárta ki, hogy még magyar csapatban játsszon, de azt mondta az interjú során, hogy nem a pénz alapján dönt majd, csak jól akarja magát érezni. A szélső szerint még három-négy jó éve lehet és hamarosan kiderül, melyik lesz az új csapata.

Olvasói sztorik