Mlsz.hu
Magyar foci sport

Gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt a magyar női válogatott gólrekordere

A magyar női labdarúgó-válogatott 4-2-re győzött az Ukrajna elleni vb-selejtezőn.

A magyar csapat már a 3. percben vezetést szerzett, amikor Vágó Fanny használta ki az egyik ukrán védő ügyetlenkedését, majd a 10. percben ismét a magyar tízes villant, szabadrúgásból gyönyörűen csavart a bal felsőbe.

Ez volt a válogatottsági gólrekorder 67. találata a csapatban.

Az első félóra végén már három gól volt a magyar válogatott előnye, Csiszár Henrietta remek indítása után Zeller Dóra a kapust is kicselezve szomorította az ukránokat.

A vendégek a hajrában aztán kicsit izgalmassá tették a meccset, mert két gólt is szereztek, de Németh Loretta megpattanó lövésével eldőlt minden. A gólokat itt lehet megnézni, Vágó szabadrúgása 01:01-nél látható.

A magyar csapat legközelebb április 8-án a Feröer-szigetek válogatottját fogadja.

Női világbajnoki selejtező, 5. forduló, B csoport:

Magyarország – Ukrajna 4-2 (3-0)
gól: Vágó (3., 11.), Zeller (30.), Németh (87.), illetve Apanascsenko (71.), Himics (82.)

A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország – Skócia 8-0 (3-0)

Az állás: 1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés, 2. Skócia 10/5, 3. Magyarország 6/5, 4. Ukrajna 4/4, 5. Feröer-szigetek 0/5

A csoportból az első jut ki a vb-re, a második helyezett a pótselejtezőben folytatja szereplését.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!