Magyar foci

Böde szenzációs gólt lőtt, a Paks lefocizta a Puskás Akadémiát

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Paks 4-1-re verte a Puskás Akadémiát az NB I 13. fordulójában.

Az első félidő nagy paksi fölényt hozott, és ez gólokban is megmutatkozott, a vezetést Ádám Martin szerezte meg, aki Medgyes beadása után Spandlert megelőzve csúsztatott a kapuba. Szinte a középkezdés után egyenlített a Puskás Akadémia, de Komáromi gólját les miatt elvették.

A Paks edzője, Bognár György gyakran belső védőként használja Böde Dánielt, aki ezúttal visszakerült régi posztjára, a csatársorba, és ha már ott játszott, lőtt egy szenzációs gólt.

Előbb ballal átemelte a védőt, majd a lehulló labdát jobbal, kapásból vágta be.

Az emlékezetes gólt itt nézheti meg.

A félidő végére is jutott egy paksi gól, Balogh etette meg a jobb oldalon Nagyot, majd a beadása után Böde lefejelt ladáját Ádám kotorta kapura, a kapus ezt még védte, de a lecsorgót Bognár István passzolta be közelről.

A második félidőben a Paks háromgólos előnyben már kicsit visszavett, a felcsútiaknak pedig egy újabb elvett gól után Corbu révén összejött a szépítés. A végén mégis visszaállította a háromgólos különbséget a Paks, a csereként beállt Sajbán szépen emelte át a kapust.

A Paks megszakította saját öt találkozón át tartó nyeretlenségi szériáját, illetve a felcsútiak ugyancsak ötmeccses győzelmi sorozatát, valamint idegenbeli veretlenségét.

NB I, 13. forduló:

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 4-1 (3-0)
Paks, 1019 néző
v.: Karakó
Paks: Rácz – Szabó J., Szélpál, Kinyik – Medgyes, Balogh (Papp K., a szünetben), Bognár, Windecker, Sajbán – Ádám (Lenzsér, 77.), Böde (Nagy R., 88.).
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Plsek, van Nieff – Komáromi (Corbu, 59.), Baluta (Csirmaz, a szünetben), Gera D. – Kozák.
gól: Ádám (8.), Böde (26.), Bognár (45+1.), Sajbán (90.) illetve Corbu (86.)
sárga lap: Medgyes (53.), Szélpál (58.), Windecker (67.)

Olvasói sztorik