Czeglédi Zsolt/MTI
Magyar foci sport

A 92. percben mentett pontot Supka Attila csapata

A Mezőkövesd péntek este 1-1-es döntetlent játszott Zalaegerszegen az NB I 13. fordulójának nyitómérkőzésén.

Kapcsolódó
Két szektorra külön szabályokat vezet be a Fradi
A sporttörvény lehetőséget biztosít erre, a bajnok él is vele.

Az események csak a második félidőre pörögtek föl, amikor a 60. percben Bobál Dávid lábán átesett Marin Jurina, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Cseri Tamás végezte el a büntetőt, de Demjén Patrik érezte az irányt, így maradt a 0-0. Nyolc perccel később egy fejes után nézte meg Andó-Szabó Sándor, hogy mi történt, de annyira nem hagyta Waltner Róbert, a ZTE vezetőedzője, hogy a VAR felvételeit elemezze, hogy végül kiosztott egy sárgát is a szakembernek.

Végül úgy ítélte meg a bíró, hogy kezezés történt, amiért kiosztotta Matija Katanecnek a mérkőzésbeli második sárga lapját, Koszta Márk pedig a bal alsó sarokba lőtte a tizenegyest.

Supka Attila hármas cserével reagált, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megrázza magát a csapata, sőt Tordai Árpádnak két bravúrra volt szüksége, hogy meccsben tartsa a vendégeket. Ennek ellenére mégis összejött az egyenlítés, mert amíg a ZTE támadói elöl sarkazgattak, a túloldalon egy hatalmas kapufáról kipattanó labdát Nagy Dániel a léc alá emelt.

Ezzel Supka még mindig veretlen a Mezőkövesd edzőjeként, 3 győzelem mellett két döntetlen a mérlege.

Végeredmény – NB I, 13. forduló

Zalaegerszeg-Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Gólszerző: Koszta (69. – tizenegyesből) ill. Nagy D. (92.)
Kiállítva: Katanec (68.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!