Florian Pohl/City-Press GmbH via Getty Images
Magyar foci sport

Petry Zsolt véleménye nem változott, nem csinálná vissza a történteket

A Bundesligában szereplő Hertha BSC áprilisban vált meg Petry Zsolt kapusedzőtől, miután a Magyar Nemzetnek adott interjúban a migrációs politikát kritizálta.

Kapcsolódó
Kirúgta a Hertha Petry Zsoltot a Magyar Nemzet-interjú miatt
A berlini klub a közleményében azt írja, ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

A szakember pénteken a Blikknek nyilatkozott az ügyről, amelyben kifejtette, hogy azóta is tartja magát a véleményéhez.

Meglehet, diplomatikusabban kellett volna fogalmaznom, de a véleményem nem változott. Nem tekerném vissza az idő kerekét, mert azt gondolom, hogy 2021-ben, Európában a véleménynyilvánítás szabadsága engem ugyanúgy megillet, mint bárki mást. Még akkor is, ha ez nem tetszik mindenkinek. A sértő és a kritikus hangnem között van különbség, mondataim az utóbbi szellemiségében születtek

– mondta a Blikknek a 38-szoros korábbi magyar válogatott kapus. –

Petry nem írta alá a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, a békéltető tárgyalások pedig nem vezettek eredményre, így aztán a munkaügyi bíróságra került az ügy. A kapusedzőnek viszont a pénz a legfontosabb.

„Szerintem csak hetek vagy akár hónapok múlva lesz meg a tárgyalás dátuma. Elsősorban nem az anyagi haszonszerzés a célom, a pénznél is fontosabb, hogy kimondják az igazamat, jogorvoslást kapjak, az erkölcsi renomém helyreálljon.

Egyébként a Hertha már egyezkedett volna, de a kínált összeg csak töredéke volt annak, ami járna. Határozatlan idejű szerződésem volt a berliniekkel, ha úgy veszem, akkor a nyugdíjba vonulásomig szólt, ami még tizenkét év… Szeretnék már dolgozni, de addig nem tudok, amíg ez az ügy nem zárul le.”

A német Bild című lap szerint Petry úgy nyilatkozott, szeretne a Herthánál maradni, de a klub jogásza azonnal közölte, számára nincs már visszaút.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!