Magyar foci

Petry Zsolt véleménye nem változott, nem csinálná vissza a történteket

Florian Pohl/City-Press GmbH via Getty Images
Florian Pohl/City-Press GmbH via Getty Images

A Bundesligában szereplő Hertha BSC áprilisban vált meg Petry Zsolt kapusedzőtől, miután a Magyar Nemzetnek adott interjúban a migrációs politikát kritizálta.

Kapcsolódó
Kirúgta a Hertha Petry Zsoltot a Magyar Nemzet-interjú miatt
A berlini klub a közleményében azt írja, ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

A szakember pénteken a Blikknek nyilatkozott az ügyről, amelyben kifejtette, hogy azóta is tartja magát a véleményéhez.

Meglehet, diplomatikusabban kellett volna fogalmaznom, de a véleményem nem változott. Nem tekerném vissza az idő kerekét, mert azt gondolom, hogy 2021-ben, Európában a véleménynyilvánítás szabadsága engem ugyanúgy megillet, mint bárki mást. Még akkor is, ha ez nem tetszik mindenkinek. A sértő és a kritikus hangnem között van különbség, mondataim az utóbbi szellemiségében születtek

– mondta a Blikknek a 38-szoros korábbi magyar válogatott kapus. –

Petry nem írta alá a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, a békéltető tárgyalások pedig nem vezettek eredményre, így aztán a munkaügyi bíróságra került az ügy. A kapusedzőnek viszont a pénz a legfontosabb.

„Szerintem csak hetek vagy akár hónapok múlva lesz meg a tárgyalás dátuma. Elsősorban nem az anyagi haszonszerzés a célom, a pénznél is fontosabb, hogy kimondják az igazamat, jogorvoslást kapjak, az erkölcsi renomém helyreálljon.

Egyébként a Hertha már egyezkedett volna, de a kínált összeg csak töredéke volt annak, ami járna. Határozatlan idejű szerződésem volt a berliniekkel, ha úgy veszem, akkor a nyugdíjba vonulásomig szólt, ami még tizenkét év… Szeretnék már dolgozni, de addig nem tudok, amíg ez az ügy nem zárul le.”

A német Bild című lap szerint Petry úgy nyilatkozott, szeretne a Herthánál maradni, de a klub jogásza azonnal közölte, számára nincs már visszaút.

Olvasói sztorik