Koszticsák Szilárd / MTI
Magyar foci sport

Petry Zsolt: Gulácsi helyében a futballra koncentrálnék

Hogy mi késztethette Gulácsi Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, azt Petry Zsolt sem tudja – erről a korábbi válogatott kapus, és a Hertha jelenlegi kapusedzője beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A korábbi 38-szoros válogatott labdarúgó szerint jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala. Bár úgy véli, Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet, szerinte a véleménye morálisan nem támadható.

Kapcsolódó
Fehérek közt egy Gulácsi
Gulácsi Péter lett a NER-éra első olyan élsportolója, aki többre értékelte a saját morális integritását, mint a közéleti-politikai semlegességgel megvásárolható népszerűség illúzióját. Vélemény.

„Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett. Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét. Más kérdés, hogy egyetértenek-e az emberek az ő álláspontjával vagy sem. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. Elvégezném azt a munkát, amit a klubom és a magyar válogatott elvár tőlem” – mondta.

Hozzátette, teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak.

Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében

– nyilatkozta.

Az interjúból kiderül az is, hogy

  • a kiesés elkerüléséért küzdő Herthánál kissél nyugodtabb a hangulat.
  • személyesen nem ismeri Szabics Imrét, de sok sikert kíván neki Fehérváron.
  • Marco Rossi kinevezése telitalálat volt.
  • az U21-es Európa-bajnokságot hajlamosak túlértékelni az emberek.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!