Magyar foci

Több külföldi lap is megírta, hogy Gulácsi kiállt a szivárványcsaládok mellett

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a Bundesligában szereplő RB Leipzig kapusa kedden a közösségi oldalain foglalt állást: a család az család, írta, kiállva ezzel a szivárványcsaládok mellett.

„Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a profi sportban rengeteg különböző emberrel találkoztam, legyen szó akár nemzetiségről, kultúráról, vallásról, életfilozófiáról vagy bármi másról. Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerencia mások iránt. Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember” – olvasható Gulácsi üzenete.

Elég rendhagyó, hogy egy magyar sportoló egy érzékeny közéleti témában állást foglaljon, főleg olyanban, ami Magyarországon aktuális politikai kérdés. Csak úgy özönlenek a kommentek a magyar kapus bejegyzései alá, ezek nagy része gyűlölködő hozzászólás.

A szociális kérdésekben érzékeny, korábban többször is jótékonykodó Gulácsi kiállása nemcsak itthon, hanem Németországban, Franciaországban, Ausztráliában is téma volt, a többi közt olyan nagy lapok írtak róla, mint a Spiegel, a Frankfurter Allgemaine Zeitung, a Le Figaro, a France24 vagy épp az Eurosport. Az újságok kitértek arra is, hogy a bejegyzései alatt támogató kommentek mellett rengeteg negatív hozzászólást is kapott Gulácsi a követőitől, akinek többen is azt tanácsolták, hogy foglalkozzon csak a sporttal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik