Magyar foci

Marco Rossi is elmondta a véleményét a Gulácsi-ügyről

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A múlt héten nagy vihart kavart Gulácsi Péter állásfoglalása: a 36-szoros válogatott kapus a Facebook-, valamint az Instagram-oldalán azt írta: „A család az család – ez nem is lehet kérdés!”

Kapcsolódó
Gulácsi kiállt a szivárványcsaládok mellett
Brutális, amit a kommentelőktől kap érte.

Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember

– jelezte, hogy kiáll a szivárványcsaládok mellett.

A posztot ugyan magánemberként osztotta meg az RB Leipzig játékosa, ennek ellenére Marco Rossi szövetségi kapitányt is sokan kérdezték róla.

Kapcsolódó
Fehérek közt egy Gulácsi
Gulácsi Péter lett a NER-éra első olyan élsportolója, aki többre értékelte a saját morális integritását, mint a közéleti-politikai semlegességgel megvásárolható népszerűség illúzióját. Vélemény.

A szövetségi kapitány az alábbiakat mondta az Mlsz.hu-nak a történtekkel kapcsolatban:

„Rengetegen kérdezték az utóbbi napokban az álláspontomat Gulácsi Péter múlt heti posztjával kapcsolatban. Ha valaki, akkor én elég jól tudom, hogy Gulának nagyon sok dologról van saját véleménye, amit el is szokott mondani.

Maximálisan tiszteletben tartom, ha valakinek valamiről véleménye van, és azt is, hogy vannak, akik az adott állásponttal egyetértenek, és vannak, akik nem.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy a véleményét mindenki tisztelettel, kulturált stílusban nyilvánítsa ki! Legyen szó fociról, társadalmi témákról vagy bármi másról. Nem is szeretnék többet beszélni erről, mert a mi legfontosabb feladatunk most az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a márciusi vb-selejtezőinkre és az Eb-re. Bízom benne, hogy sok örömet tudunk majd okozni ezeken a meccseken minden magyar embernek, hiszen mindannyian ezért dolgozunk” – fogalmazott Rossi.

A szövetségi kapitány reagálásával lezártnak tekinti az ügyet.

Olvasói sztorik