Magyar foci

Gulácsi üzenete Petrynek: Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz

Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Borussia Mönchegladbach elleni hétvégi bajnokin már nem Petry Zsolt ült a Hertha kispadján kapusedzőként, mivel a berlini klub menesztette őt a Magyar Nemzetnek adott interjúja miatt.

Kapcsolódó
Kirúgta a Hertha Petry Zsoltot a Magyar Nemzet-interjú miatt
A berlini klub a közleményében azt írja, ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg Petry az ominózus interjúban.

Az ügy nagy vihart kavart, itthon még kormányzati szinten is témát jelentett, de Petry egészen ezidáig nem szólalt meg.

Kapcsolódó
Aki Petryt mond, mondjon Hrutkát is!?
Petry Zsoltot a Hertha BSC, Hrutka Jánost a Spíler TV bocsájtotta el a véleménye miatt. Mi a különbség a két eset között? A kormányzati szintekre felérő Petry-ügyet veséztük ki Szombathy Pál újságíró és Szöllősi György MSÚSZ-elnök segítségével.

Most viszont a Telex szúrta ki, hogy a korábbi 38-szoros magyar válogatott kapus nyilatkozott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, és azt mondta, a német sajtóban rosszul fordították le a mondatait, illetve megemlítette, hogy a Magyar Nemzet egyes részeket kitörölt a szövegből, például azt, ahol megemlítette, hogy nagyon is el tudja képzelni, hogy egy homoszexuális családban is boldogan nőhet fel egy gyermek.

Petry azt mondta, nem azt nehezményezte, hogy Gulácsi Péter kiállt a szivárványcsaládok mellett, pusztán azon csodálkozott, hogy a Lipcse válogatott kapusa úgy vállalta fel a véleményét, hogy azzal kitette magát mások ellenségeskedésének.

Több mint 35 éve vagyok a profi labdarúgásban, sokféle országban játszottam együtt homoszexuálisokkal, muszlimokkal és keresztényekkel, és mindig mindenkit tiszteltem. Hogy lehetnék rasszista

– magyarázta Petry, aki 2015 óta dolgozott a Herthánál.

Kapcsolódó
És az megvan, hogy Orbán futballfilozófiájából következhet igazán Petry kirúgása?
Most, hogy a külügy a német ügyvivőt is bekérette az ügyében, Bayer Zsolt petíciót indított, s a komplett fideszes élmezőny véleményterrort kiáltott, talán nem árt, ha megismerkedünk vezetőjük gondolataival az isteni játékról.

Az is kiderült, hogy a menesztése után Petry üzenetet kapott Gulácsitól, amiben ez állt: „Szia Zsolti. Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz. Mindig is nagyra értékeltem az őszinteséged és a jellemed”.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban Petry az európai migrációs politikával kapcsolatban is megnyilvánult, és a Hertha azért menesztette, mert a kapusedző nyilatkozata sértette azokat az értékeket, amelyek mellett a klub kiáll.

Kapcsolódó
Kele János a Petry-ügyről: A józan eszünket kell megőriznünk, hogy a kapusedző kapusedző, a család pedig család maradhasson
Petry Zsolt mondatai közül – állítólag – nem mindent közölt a kormánylap, majd ennek hatására kirúgták német csapatától. Véleményterror vagy természetes reflex? És miképp aránylik mindez Hrutka János esetéhez? Vélemény.

Petry nem hagyta annyiban a dolgot, és ügyvédet fogadott, úgyhogy várhatóan a bíróságon folyatódik majd az ügye.

Azóta a Magyar Nemzet is reagált arra, amiket a német lapnak nyilatkozott:

Kapcsolódó
Magyar Nemzet: Petry érdekében nem hozzuk nyilvánosságra az interjú hangfelvételét
A kormánylap azt írja, nem cenzúrázta, hanem csak tartalmilag megszerkesztette a Hertha által menesztett kapusedző mondatait.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik