Magyar foci

Magyar Nemzet: Petry érdekében nem hozzuk nyilvánosságra az interjú hangfelvételét

BRITTA PEDERSEN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
BRITTA PEDERSEN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Azok után, hogy a Hertha BSC-től a Magyar Nemzetnek adott interjúja miatt menesztett Petry Zsolt a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt nyilatkozta, hogy a kormánylap egyes részeket kitörölt a szövegből, a Magyar Nemzet is reagált.

Kapcsolódó
Gulácsi üzenete Petrynek: Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz
A Herthától menesztett kapusedző úgy érzi, a rossz fordítás áldozata lett.

A Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállásával kapcsolatban állást foglaló Petry azt nehezményezte, hogy kimaradt az a rész a megjelent interjúbúl, amikor azt ecsetelte, hogy abszolút el tudja képzelni, hogy egy gyerek egy homoszexuális családban is boldogan nőhet fel.

A Magyar Nemzet szerint Petry ezt az interjú utolsó kérdésére adott válaszában mondta, ahol az európai civilizációs, politikai kérdésekről beszélt, és a lap szerint a Gulácsira való utalás tartalmilag nem illik ide, úgyhogy nem cenzúrázásról, hanem szerkesztésről van szó.

„Csakis ezért maradt ki ez a két mondat, amelyek üzenetét azzal őriztük meg, hogy a cikk bevezetőjében külön kiemeltük: Petry Zsolt maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét” – írja a lap.

A Magyar Nemzet szerint Petry csak akkor tette szóvá a kimaradó két mondatot, amikor az interjú híre már eljutott a klubhoz, és ott megfeddték miatta. Petry ekkora felhívta az interjút készítő újságírót, aki megkérdezte, ragaszkodik-e, hogy visszakerüljön az ominózus részlet, de erre nemmel válaszolt.

A lap azt írja, amikor Petry a menesztéséről szóló Hertha-közleményben azt mondta, hogy sajnálja a bevándorlási politikáról tett kijelentését, és és elnézést kér mindazoktól, akik menedéket kérnek, azzal egyben jelezte, tisztában van azzal, hogy a migrációs kérdésről szóló szöveg miatt bocsátotta el a német klub.

A Magyar Nemzetnek hangfelvétele van az interjú alapját képező beszélgetésről. Ez végképp tisztázná, mi is Petry Zsolt véleménye a szóban forgó dolgokról. Ennek szövegét Petry Zsolt érdekében nem kívánjuk nyilvánosságra hozni

– állítja a lap, amely kijelenti, a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, amelynek szerinte az a konklúziója, hogy egy remek szakember a véleménye miatt vesztette el az állását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik