BRITTA PEDERSEN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Magyar foci sport

Magyar Nemzet: Petry érdekében nem hozzuk nyilvánosságra az interjú hangfelvételét

Azok után, hogy a Hertha BSC-től a Magyar Nemzetnek adott interjúja miatt menesztett Petry Zsolt a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt nyilatkozta, hogy a kormánylap egyes részeket kitörölt a szövegből, a Magyar Nemzet is reagált.

Kapcsolódó
Gulácsi üzenete Petrynek: Sajnálom, ami történt, és azt is, amit a média most veled tesz
A Herthától menesztett kapusedző úgy érzi, a rossz fordítás áldozata lett.

A Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállásával kapcsolatban állást foglaló Petry azt nehezményezte, hogy kimaradt az a rész a megjelent interjúbúl, amikor azt ecsetelte, hogy abszolút el tudja képzelni, hogy egy gyerek egy homoszexuális családban is boldogan nőhet fel.

A Magyar Nemzet szerint Petry ezt az interjú utolsó kérdésére adott válaszában mondta, ahol az európai civilizációs, politikai kérdésekről beszélt, és a lap szerint a Gulácsira való utalás tartalmilag nem illik ide, úgyhogy nem cenzúrázásról, hanem szerkesztésről van szó.

„Csakis ezért maradt ki ez a két mondat, amelyek üzenetét azzal őriztük meg, hogy a cikk bevezetőjében külön kiemeltük: Petry Zsolt maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét” – írja a lap.

A Magyar Nemzet szerint Petry csak akkor tette szóvá a kimaradó két mondatot, amikor az interjú híre már eljutott a klubhoz, és ott megfeddték miatta. Petry ekkora felhívta az interjút készítő újságírót, aki megkérdezte, ragaszkodik-e, hogy visszakerüljön az ominózus részlet, de erre nemmel válaszolt.

A lap azt írja, amikor Petry a menesztéséről szóló Hertha-közleményben azt mondta, hogy sajnálja a bevándorlási politikáról tett kijelentését, és és elnézést kér mindazoktól, akik menedéket kérnek, azzal egyben jelezte, tisztában van azzal, hogy a migrációs kérdésről szóló szöveg miatt bocsátotta el a német klub.

A Magyar Nemzetnek hangfelvétele van az interjú alapját képező beszélgetésről. Ez végképp tisztázná, mi is Petry Zsolt véleménye a szóban forgó dolgokról. Ennek szövegét Petry Zsolt érdekében nem kívánjuk nyilvánosságra hozni

– állítja a lap, amely kijelenti, a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, amelynek szerinte az a konklúziója, hogy egy remek szakember a véleménye miatt vesztette el az állását.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!