Magyar foci

Kubatov Gábor szívesen lát izraeli futballistákat is a Fradiban

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Izraelben járt, hogy Tóth Potya István emlékének adózzon. A Ferencváros legendája a második világháború idején számos zsidót mentett meg, ezért hívták el a klubvezetőt.

Az israelhayom.com egy rövid interjút közölt Kubatovval, amelyben a Fradi elnöke elmesélte, hogy kemény munka árán sikerült átalakítani a lelátói kultúrát a klubnál. Szóba került az is, hogy tényleg tervben volt-e egy izraeli játékos szerződtetése, mivel a keretben több muszlim játékos is van. Kubatov határozott választ adott.

Boldogan szerződtetünk izraeli játékost, a klubnál történt változások természetes velejárója lenne. Vannak muszlim futballistáink, akiket megkérdeztem, zavarná-e őket, ha Izraelből érkezne egy új csapattársuk. Még a felvetést sem értették, számukra ez nem akadály

– válaszolta az FTC elnöke.

A cikkből egyébként kiderül az is, hogy a zöld-fehérek nyáron Dor Peretz személyében akartak is egy izraeli játékost szerződtetni. A 25-szörös válogatott középpályás azonban az olasz élvonalbeli Veneziát választotta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik