Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Magyar foci sport

Szoboszlai ügynöke szerint reálisnak tűnik, hogy öt éven belül egy európai élcsapat lecsap egy magyar focistára

Esterházy Mátyás játékosmenedzser szerint a már külföldön szereplő magyar válogatott futballistáknak is köszönhetően egyre pozitívabb a hazai labdarúgók nemzetközi megítélése.

A szakember erről az M1 aktuális csatornának beszélt csütörtökön, kiemelve, hogy többek között Gulácsi Péter, Szalai Attila, Sallai Roland, valamint Szoboszlai Dominik – akinek Esterházy az ügynöke – sikerei is hozzájárulnak ahhoz, hogy a feltörekvő magyar játékosnemzedék tagjai is keresettek legyenek a futballpiacon.

„Talán most vagyunk abban a helyzetben, hogy a következő öt évben reális esélye legyen annak, hogy valamelyik labdarúgónk igazán komoly európai élcsapathoz kerüljön” – jelentette ki Esterházy, és hozzátette, ezzel együtt szerinte

kicsit alulértékeljük, hogy három játékosunk szerepel olyan topcsapatban, amely egy-két éve Bajnokok Ligája-elődöntőt játszott

A játékosmenedzser a magyar válogatott idei szereplését firtató kérdésre úgy válaszolt, nem érzi sikertelennek az évet, ugyanakkor, ha néhány mérkőzést „több szerencsével, vagy koncentráltabban” hozott volna le a csapat, akkor lehetett volna még jobb az eredménysor.

Hozzátette ugyanakkor, túlzónak tartja azoknak az elvárásait, akik arra számítottak, hogy a válogatott gond nélkül kijut a katari világbajnokságra.

Esterházy szerint a magyar klubcsapatok nemzetközi kupaszereplése és az utánpótláskorú játékosok lehetőségei között közvetlen összefüggés nincs, közvetett viszont van, mert a hazai futballnak összességében jót tesz, ha legalább egy magyar klub minden idényben szerepel valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!