Magyar foci

Szoboszlai ügynöke szerint reálisnak tűnik, hogy öt éven belül egy európai élcsapat lecsap egy magyar focistára

Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Esterházy Mátyás játékosmenedzser szerint a már külföldön szereplő magyar válogatott futballistáknak is köszönhetően egyre pozitívabb a hazai labdarúgók nemzetközi megítélése.

A szakember erről az M1 aktuális csatornának beszélt csütörtökön, kiemelve, hogy többek között Gulácsi Péter, Szalai Attila, Sallai Roland, valamint Szoboszlai Dominik – akinek Esterházy az ügynöke – sikerei is hozzájárulnak ahhoz, hogy a feltörekvő magyar játékosnemzedék tagjai is keresettek legyenek a futballpiacon.

„Talán most vagyunk abban a helyzetben, hogy a következő öt évben reális esélye legyen annak, hogy valamelyik labdarúgónk igazán komoly európai élcsapathoz kerüljön” – jelentette ki Esterházy, és hozzátette, ezzel együtt szerinte

kicsit alulértékeljük, hogy három játékosunk szerepel olyan topcsapatban, amely egy-két éve Bajnokok Ligája-elődöntőt játszott

A játékosmenedzser a magyar válogatott idei szereplését firtató kérdésre úgy válaszolt, nem érzi sikertelennek az évet, ugyanakkor, ha néhány mérkőzést „több szerencsével, vagy koncentráltabban” hozott volna le a csapat, akkor lehetett volna még jobb az eredménysor.

Hozzátette ugyanakkor, túlzónak tartja azoknak az elvárásait, akik arra számítottak, hogy a válogatott gond nélkül kijut a katari világbajnokságra.

Esterházy szerint a magyar klubcsapatok nemzetközi kupaszereplése és az utánpótláskorú játékosok lehetőségei között közvetlen összefüggés nincs, közvetett viszont van, mert a hazai futballnak összességében jót tesz, ha legalább egy magyar klub minden idényben szerepel valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján.

Olvasói sztorik