Magyar foci

Szoboszlai: Remélem, olyan teljesítményt tudtam nyújtani, amit a korábbi meccsek után megígértem

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Először szerzett egy meccsen két gólt a magyar labdarúgó-válogatottban Szoboszlai Dominik, aki San Marino ellen mindkét félidőben betalált, így 18 találkozó után 5 gólnál jár a csapatban.

Remélem, hogy olyan teljesítményt tudtam nyújtani, amit a korábbi meccsek után megígértem, amikor még nem voltam olyan formában, mint amit én elvártam magamtól, és amire én valójában képes vagyok

Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jól játszott, küzdöttünk egymásért, betartottuk a feladatokat. Attól függetlenül, hogy San Marino volt az ellenfelünk és mi voltunk az esélyesebbek, odatettük magunkat– nyilatkozta Szoboszlai az M4 Sportnak a találkozó után.

A Lipcsében légióskodó középpályásra kitért Marco Rossi szövetségi kapitány is, aki azt mondta, sose kételkedett abban, hogy Szoboszlai érzi a felelősségét a pályán.

„Büszke, valahányszor magára öltheti a válogatott mezét. Ez egy olyan élmény, amely közös minden játékosomban, de rá különösen jellemző, hogy ez nagyon fontos a számára. Amikor itt van, csak a magyar válogatottra gondol, minden egyes percet teljes erőbedobással akar végigjátszani. Ha rajta múlna, minden percben pályán lenne” – jellemezte Rossi a játékosát.

A magyar válogatott 2021-ben 14 mérkőzést vívott, a mérlege: öt győzelem, öt döntetlen és négy vereség.

Az évet a lengyelek otthonában, az utolsó, immár tét nélküli vb-selejtezővel zárja majd a csapat, és Rossi úgy véli, az Albánia elleni két vereség rondít bele az idei mérlegbe.

„Ettől a két találkozótól eltekintve pozitív évünk volt. Az Eb-n olyan képet mutattunk magunkról, amely minden focirajongónak emlékezetes marad, és nem csak a magyaroknak, sőt talán a külföldieknek még inkább, hiszen ők nem követték a fejlődésünket”.

Olvasói sztorik