Magyar foci

Balogh Botondot kiállították az U21-es válogatottban, egy kukát is szétrúgott dühében

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Izraelben, az Európa-bajnoki selejtezők hatodik fordulójában.

A találkozó kiegyenlített volt, azonban a hazai együttes jobban kihasználta helyzeteit. Arad Bar góljával ráadásul már az ötödik percben vezetéshez jutott Izrael. A magyar válogatott megpróbált ugyan egyenlíteni, ám végül nagy mázlival mégis a hazaiak szereztek újabb találatot térfélcsere után.

Ezután főleg a magyar csapat irányított, még azután is, hogy emberhátrányba került. Balogh Botond a hajrában akarta átugrani a földre kerülő ellenfelét, de mégis a lábára érkezett, amiért a játékvezető felmutatta a második sárga lapot a 19 éves védőnek.

Balogh annyira dühös volt a piros lapja miatt, hogy az öltözőbe menet belerúgott egy kukába is, ami jól látható sérülést szenvedett. A kegyelemdöfést a csereként beálló Zohar Zasano szólója végén.

A vereség nagyon fájó Gera Zoltán csapatának, mivel hat forduló után Németország és Izrael is 15-15 ponttal áll, míg Magyarországnak csak 7 jött össze eddig. Négy meccs alatt kellene ezt a hátrányt ledolgozni, ugyanis a második hely ér Európa-bajnoki pótselejtezőt.

A magyarok szeptemberben Gyirmóton 2-1-re kikaptak Izraeltől, majd 4-0-ra nyertek San Marinóban, októberben 2-2-es döntetlent játszottak a lengyelekkel Szegeden, illetve ugyanott 5-1-re alulmaradtak a németekkel szemben, múlt pénteken pedig Felcsúton 1-0-ra verték a letteket. A selejtezősorozat tavasszal folytatódik, március 24-én a magyarok San Marinót fogadják.

Olvasói sztorik