Magyar foci

Dibusz Dénes: Valós esély nem volt a győzelemre, pontszerzésre nagyon nagy szerencsével igen

Ian MacNicol/Getty Images
Ian MacNicol/Getty Images

A Celtic kedden 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Ferencváros csapatát az Európa Liga harmadik csoportkörös meccsén.

Kapcsolódó
Dibusz Dénes tizenegyest védett, a Fradi mégis kikapott
Az első bekapott gól után megroppant a Ferencváros.

A találkozó első félidejében nem esett gól, de térfélcsere után még érezhetőbbé vált a skótok fölénye, amit hamar gólra is váltottak. Ezután a Fradi kissé megroppant, végül 2-0-ra kapott ki. A meccs után az M4 Sport riportere felvetette, hogy 45 percig egálban volt az FTC, de a meccsen tizenegyest védő Dibusz Dénes gyorsan egyértelművé tette, hogy a jobb csapat nyert.

„A második félidőben bedaráltak minket. Az első félidőben jobban tudtuk kontrollálni őket, volt pár kapura lövésünk, de erre számítottunk, hogy beszorítanak bennünket a kapunk elé. Azok után, hogy ők jutottak vezetéshez, már nem volt esélyünk.

Úgy gondolom, a mai mérkőzésben nem volt ennél több. Ha reálisan látjuk a meccset, akkor azt mondom, valós esély a mérkőzés összképét nézve nem volt a győzelemre. Pontszerzésre nagyon nagy szerencsével lehetett volna

– mondta a Fradi csapatkapitánya.

Ha valaki érezhette a szintkülönbséget, az éppen a kapus, mivel Dibusz hét védéssel – közte egy hárított büntetővel – járult hozzá ahhoz, hogy a végére kicsit összeomló Ferencváros „csak” 2-0-ra kapjon ki. A Fotmob adatai szerint helyzetminőségben toronymagasan nyert a Celtic, a skótok 3,78 xG-t hoztak össze, a magyar bajnok pedig csak 1,10-et, de minden releváns mutatóban is jobb mutatója volt a hazaiaknak.

„Nagyon nagy volt rajtunk a nyomás, de a védekező munkánk nem volt elégséges bizonyos helyzetekben. Az első félidőben elöl is egészen jók voltunk, de kicsit kiábrándító volt ez így. Ha megnézem a második gólt, egy ilyen hibát nem lehet megúszni. Nem hiányzott sok, de ez egy 90 percig tartó játék, végig figyelni kell”

mondta a vendégek vezetőedzője, Peter Stöger.

A Ferencváros vereségével továbbra is pont nélkül áll a G csoportban, míg a Celtic első 3 pontját szerezte és ezzel harmadik. A Leverkusen és a Betis csütörtökön mérkőzik egymással.

Olvasói sztorik