Magyar foci

Félreérthették Rossit, nem gondolkodik a válogatott elhagyásán

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP
Exkluzív interjút adott a Calcionews24.com portálnak Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember elmesélte, hogy az Eb után visszautasította az angliai ajánlatokat, de ha adódnának még lehetőségek, megfontolná őket. Később egy Facebook-posztban jelezte, esze ágában nincs távozni.

„A jó Európa-bajnokság után két ajánlatot kaptam Angliából, egy Premier League- és egy Championship-csapattól, de gondolkodás nélkül visszautasítottam mindkettőt. Abban a pillanatban nem volt kedvem elhagyni a válogatottat, hiszen itt az emberek minden nap megmutatták nekem a szeretetüket” – mondta.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Nemzeti hősökből idióták lettünk pár hét alatt
A szövetségi kapitány gyalázkodó üzeneteket kapott privátban, amik nagyon megviselték.

Az Európa-bajnokság után azonban valami megváltozott

„Amikor újrakezdtük és vereséget szenvedtünk Albániától, úgy éreztem, valami elromlott. A futballban nincs hála, ezt már korábban is tudtam.

Hosszútávra szóló szerződésem van, amely tartalmaz egy záradékot. Ha adódnak lehetőségek, megfontolnám azokat

– tette hozzá.

Sőt, azt is ecsetelte, hogy Olaszországban nem szeretne munkát vállalni, ha Franciaországból, Angliából vagy Spanyolországból kapna ajánlatot, azt választaná. Úgy fogalmazott, minden tisztelete a Serie A-é, de a Premier League egy másik bolygó.

Szombat este aztán saját közösségi oldalán jelezte, esze ágában nincs távozni.

„Úgy értesültem, hogy egy olasz honlapnak adott interjúm félreértésekre adott okot. Szeretném tisztázni – ahogy azt pár hete is megtettem már –, hogy nem gondolkodom a magyar válogatott elhagyásán. Arra természetesen kíváncsi vagyok – mint szerintem minden edző –, hogy a nemzetközi futball szereplői is hogyan látják a munkám, így a jövőben adott esetben meghallgatnám őket” – írta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik