Magyar foci

Az Újpest tulajdonosa: Akik a stadion elé vonultak, nem szurkolók

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Már az előző szezonban is voltak meleg pillanatai az Újpestnek az NB I-ben, amely végül a hatodik helyen végzett a bajnokságban és mivel megnyerte a Magyar Kupát, így még a Konferencia Liga selejtezőjében is indulhatott – ahol aztán a harmadik körben, 6-1-es összesítéssel maradt alul a Basellel szemben. Most azonban még mélyebb gödörben van a csapat, egyedüliként nem nyert még mérkőzést, nyolc forduló alatt mindössze három pontot gyűjtve áll a mezőny legvégén.

Roderick Duchatelet, a belga klubtulajdonos nyilatkozott a Nemzeti Sportnak és azt mondta, több összetevője van a rossz szereplésnek. Felhozta, hogy többen is sérüléssel bajlódtak, emellett meglepően hosszú időre tiltottak el újpesti labdarúgókat és felemlegette azt a videót is, amiben öt és fél percben szedték össze, szerintük milyen játékvezetői ítéletek sújtották eddig a csapatot. Megjegyezte azt is, most derült ki, mennyire fontos tagja volt a csapatnak Vincent Onovo, aki a nyáron a dán Randershez igazolt.

Kapcsolódó
Rossz véleménnyel van a bírókról az Újpest belga tulajdonosa
A klub öt és fél perces összeállítást tett közéé az állítólagos játékvezetői hibákról.

Megkérdezték tőle, hogy reális veszélynek tartja-e a kiesést.

Ez nem történhet meg, a csapatban megvan a kellő minőség ahhoz, hogy az eddigieknél jobb eredményt érjen el. A téli átigazolási időszakban pedig erősíthetünk a hiányposztokon

– mondta Duchatelet, aki szerint, ha beválnak az erősítések, akkor ismét a nemzetközi kupaindulásért csatázhatnak.

Úgy látja, az edzőváltás nem lenne megoldás. Csak akkor küldi el Michael Oenninget, ha azt látja, nincs fejlődés, viszont jelenleg úgy érzi, a szezon során egyszer játszottak rosszul, legutóbb, a Gyirmót elleni vereség alkalmával – egyben megdicsérte a rivális csapat edzőjét, Csertői Aurélt is. Saját hibájának tartja, ha hiányzik a minőség a csapatból.

Kapcsolódó
Rémálom Újpesten, mez nélkül távoztak a pályáról a labdarúgók
Nyolc forduló után három ponttal utolsó, nyeretlen a hússzoros bajnok. Hogy mi lehet a gond a Megyeri úton, arra a német edző is csak keresi a választ.

Nem különösebben zavarja az, hogy a kapu mögötti szektor üresen marad a meccseken, az már inkább, hogy a két kapu között is kevesen vannak a lelátón. Annak is örülne, ha több nő és család választaná hétvégi programnak a hazai mérkőzéseiket.

Azok, akik a lefújás után a stadion elé vonultak, nem szurkolók, hanem tiltakozók. Ha a meccs alatt nem tudják buzdítani a csapatot, a lefújás után se kezdjenek magánakcióba

– mondta azzal kapcsolatban, hogy többen le akarták vetetni a mezt a játékosokkal a Gyirmót elleni vereség után, amin szerinte csapatként buktak meg, és szűklátókörűségre vall, ha egyesek az egész szezonban felgyülemlett feszültséget azokra vetítették, akik azon a mérkőzésen pályára léptek.

Az Újpest számára a válogatott szünet utáni folytatás sem lesz egyszerű, ugyanis majd a második helyen álló Kisvárdához látogat.

Olvasói sztorik