Magyar foci

Az első 13 perc sokba került az Újpestnek a Fradi elleni rangadón

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A Ferencváros 3-1-re győzte le az Újpestet az NB I hetedik fordulójának rangadóján.

Katasztrofálisan kezdődött a mérkőzés a lila-fehérek számára, mivel már a negyedik percben tizenegyeshez jutott a címvédő, amikor Myrto Uzuni átesett Banai Dávid karján. A büntetőt Ryan Mmaee higgadtan a jobb alsó sarokba gurította. A 13. percben aztán tovább nehezedett az Újpest sorsa, amikor Uzunit utolsó emberként lerántotta Abdoulaye Diaby, amiért azonnal piros lapot kapott. Az újpesti védő éppen négymeccses eltiltásából tért vissza, amit még a Debrecen ellen kapott.

Nem esett össze Michael Oenning csapata, pedig két veszélyes Fradi-helyzet után jött az újabb hazai találat. Uzuni lépett ki a leshatárról, visszaemelte Tokmac Nguen felé a labdát, amibe Lirim Kastrati beletette a fejét, de így is a norvégé lett a labda, aki a kapuba emelt. Még a félidő vége előtt sikerült azonban szépítenie a vendégeknek, miután Junior Tallo elől sem Dibusz Dénes, sem Eldar Civic nem tudta elpiszkálni a labdát.

Térfélcsere után sem lehetett igazán érezni, hogy a Ferencváros emberelőnyben játszana, az Újpest több veszélyes akciót is vezetett, míg az FTC inkább csak a biztosra ment elöl és hátul is. A következő találat így is a hazaiaké volt, némi szerencsével kapott labdát Uzuni, az albán támadó be is passzolta a hálóba, de ezúttal lesről indult és a videobíró elvette a gólt.

A 84. percben Simon Krisztián óriási indítást kapott a jobb szélen, de ahelyett, hogy egyből kapura lőtte volna, pocsék átvétel után kaput sem talált. Ennek azért van jelentősége, mert szinte egy percre rá megkapta a harmadik gólját az Újpest, miután Aissa Laidouni a tizenhatos bal oldaláról úgy gurított középre, hogy hiába ért bele rosszul Uzuni, a labda így is a gólvonalon túlra gurult.

Végeredmény – NB I, 7. forduló

Ferencváros-Újpest 3-1 (2-1)

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik