Élő Magyar foci

Két gyors gól után a győzelemért is izgulni kellett Andorra ellen

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

A magyar válogatott 2-1-re nyert Andorra ellen szerda este világbajnoki selejtező mérkőzésen. Miután Anglia és Albánia ellen is vereséget szenvedett a magyar válogatott, az Andorra elleni mérkőzés jelentősége megnőtt. A kezdőcsapatot alaposan felforgatta Marco Rossi, részben kényszerből, részben saját döntéséből, hiszen Szoboszlai Dominik elkérte magát a meccsre, de csak a kispadra nevezte a kapitány.

Remekül kezdett a magyar csapat, már a kilencedik percben vezetést szerzett, miután Sallai Rolandot a tizenhatoson belül buktatták és Szalai Ádám magabiztosan értékesítette a büntetőt. Lendületben maradtak a mieink, így újabb kilenc perccel később növeltük is az előnyt, ezúttal Botka Endre fejelt be egy szögletet.

Nagy arányban birtokolta Magyarország a labdát, de térfélcsere után még úgy is nagyon elkényelmesedett, hogy félidőben bejött Szoboszlai. Az első bekapott gólt még megúsztuk, mert les miatt elvették a játékvezetők, de az újabb bizonytalankodásból már Llovera szépíteni tudott. A végén úgy kellett izgulunk a győzelemért, hogy a hazai csapat 75 százalékban birtokolta a labdát!

Eközben Albánia 5-0-ra verte San Marinót, Anglia viszont döntetlenre végzett Lengyelországgal.

Vb-selejtező, I csoport, 6. forduló

Magyarország – Andorra 2-1 (2-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Obrenovic (szlovén)
Magyarország: Dibusz – Botka (Tamás – 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Nagy Á. (Gazdag – 65.) – Kleinheisler (Szoboszlai – 46.), Schäfer, Fiola – Sallai (Sallói – 46.), Szalai Á., Schön (Nikolics – 74.)
Andorra: Alvarez – San Nicolas, Llovera, E. Garcia, Jimenez, M. Garcia – Alaez, Vieira (C. Martinez – 76.), Cervos (A. Martinez -76.) – Pujol (Lima – 80.), Betriu (Bernat – 80.)
gól: Szalai (9.), Botka (18.) ill. Llovera (82.)

A hangulatra nem lehet panasz

Szinte végig énekelnek a magyar szurkolók, ráadásul akkor sem hangzott föl néhány cifra szófordulat, amikor egy-egy andorrai odarúgott a magyaroknak. Kemény amúgy a meccs, már ketten is besárgultak a vendégektől és egy gyengécske távoli Cervos-lövés is akadt, de azért nem kellett nagyon izgulnunk. Inkább az a baj, hogy mi sem veszélyeztetünk.

Elmaradt egy büntető

Andorra nem ment sokra eddig, a mieink viszont türelmesen játszanak. Éppen úgy, ahogy előzetesen Marco Rossi is kérte. Botka Endre felfutásai viszont rendre gondot okoznak, ezúttal Szalai Ádám lőtte be jól a védelem mögé a labdát, Botkát pedig felrúgták, de a szlovén bíró nem fújta be a büntetőt. A kérdés csak az, a VAR-szobában mit néztek?

Mindent elmond a meccsről

Hogy a jobbhátvédünk, Botka már szerzett egy gólt, és kétszer került földre gyanús körülmények között az ellenfél 16-osán belül. Az előző eset a lelátóról büntetőnek tűnt, de a szlovén bíró máshogy látta.

Nagyjából azt kaptuk, amit vártunk

Andorra a védekezésre volt berendezkedve, így aztán főleg nálunk van a labda. Nem vagyunk őrült nagy fölényben játékban, de azért a magyar csapat játékában van veszély. A vendégek idők közben túltették magukat a problémákon, most újra összeszedettebben védekeznek, néha a mi térfelünkön is.

Elég feszült meccs

Az andorraiak keménykedtek velünk, de a magyar játékosok sem maradtak adósok. Több jó akciónk is volt, legutóbb Schön távoli lövését tenyerelte szögletre a vendégek kapusa.

Tizenegyes!

Mezőnyfölényben játszottunk, amikor Sallai Roland kapott jó indítást, majd Emili Garcia véletlenül megrúgta, amiért rögtön tizenegyest kaptunk.

Rögtön egy helyzet

Schön ívelt az ellenfél tizenhatosának szívébe, Szalai Ádám mögé, de a hosszúig elpattogott a labdája, ami így a felzárkózó Botka Endréhez került. A Fradi játékosa rögtön lőtt, de csak oldalhálót talált.

Elindultunk!

A mieink kezdték a meccset, rövid passzokkal tartottuk a labdát, főleg a saját térfelünkön. Elkezdődik ez a türelmi játék a védekező állásba húzódó andorraiak ellen.

Nincs telt ház, de van hangulat

Az MLSZ a két hazai meccsre csomagban értékesítette a jegyeket, vagyis, aki megvette az angolok elleni találkozóra a belépőt, az egyben Andorra ellen is jöhetett. Nos, ha telt ház nincs is, de a Puskás Aréna kétharmadát azért megtöltötték a drukkerek. És a tábor is a szokott hangerővel buzdítja a csapatot.

Visszatért a magyar válogatott csapatkapitánya

Sok játékosról esett szó, az egyik legfontosabbról viszont még nem: három negatív koronavírusteszt után ismét pályára léphet Szalai Ádám, aki természetesen a kezdőben kapott helyet. Az albánok elleni mérkőzésen nem vehetett részt egy pozitív teszt miatt.

A 2017-es elszomorítónk ma nem játszik

Csak egy kis érdekesség: Marc Rebés a kispadon sincs ott, így ma biztosan nem fejel nekünk gólt. A gólpasszt adó Jesus Rubio viszont ott ül a kispadon.

Egy keserű emlék

2017-ben 1-0-ra kikapott a magyar csapat Andorrától, az a mérkőzés meghatározó kudarca volt a futballunknak. Remélhetőleg ezúttal nem lesz történelmi meccsünk, mert az valószínűleg azt jelentené, hogy megint nem nyertünk. Erről korábban itt írtunk:

Kapcsolódó
Vb-selejtező: van, ami még sosem történt meg Andorra ellen
De reméljük, nem most következik be, és jó játékkal sikerül javítani a két vesztes mérkőzés után a világbajnoki selejtezősorozatban. Szerdán 20.45-től Magyarország-Andorra a Puskás Arénában.

Szoboszlai csak végszügség esetén jön

Marco Rossi a mérkőzés előtti televíziós interjúban elmondta, Szoboszlai Dominik kapcsán abban állapodott meg az RB Leipziggel, hogy a középpályás csak akkor áll be, ha nagyon muszáj. Ennek főként az az oka, hogy az előző két meccset követően 180 percnyi játék van a lábábán, nem szeretnék, ha megsérülne.

Kapcsolódó
Szoboszlai külön kérte a Lipcsétől, hogy maradhasson az Andorra elleni meccsre
Pedig úgy tűnt, ő is utazik haza Gulácsival és Orbánnal együtt.
Olvasói sztorik