Magyar foci

Bombagóllal nyerte a Topolya a Fradi elleni stadionavatót

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

A szerb bajnokságban szereplő Topolya a stadionavató mérkőzésen 2-1-re legyőzte a Ferencvárost.

A válogatott játékosait nélkülöző Fradi a sosem látott Szécsi – Cubra, Könczey, S. Mmaee, Leandro, Cabraja – Somália, Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac kezdővel lépett pályára a szerb bajnokság második helyén álló vajdasági csapat otthonában.

Fradi-helyzetekkel indult a meccs, de az NB III-as kerethez tartozó Jones két lehetőséget is elpuskázott, a Topolya viszont a második adódó alkalmat nem szalasztott el, és Stanojev révén vezetést szerzett az első negyedóra végén.

A Fradi a 69. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez, de Vécsei szabadrúgásból a lécet találta el, aztán a korábban Kispesten és Svájcban is megforduló középpályás végül csak megszerezte az 1-1-et jelentő gólt, amikor tizenegyesből felvarrta a labdát a bal felsőbe.

Amikor már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, a 90+1. percben Djakovac egy látványos lövéssel bevette a mindössze 17 éves cserekapus, Mergl kapuját, ezzel nyert a hazai csapat 2-1-re.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

Topolya egyike azoknak a határon túli csapatoknak, amelyeket a magyar kormány komolyabb összeggel támogat, a városban felhúzott Délvidék Sport Akadémia létrehozásához összesen 4,5 milliárd forinttal járult hozzá a kormány.

Olvasói sztorik