Ujvári Sándor / MTI
Magyar foci sport

Bombagóllal nyerte a Topolya a Fradi elleni stadionavatót

A szerb bajnokságban szereplő Topolya a stadionavató mérkőzésen 2-1-re legyőzte a Ferencvárost.

A válogatott játékosait nélkülöző Fradi a sosem látott Szécsi – Cubra, Könczey, S. Mmaee, Leandro, Cabraja – Somália, Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac kezdővel lépett pályára a szerb bajnokság második helyén álló vajdasági csapat otthonában.

Fradi-helyzetekkel indult a meccs, de az NB III-as kerethez tartozó Jones két lehetőséget is elpuskázott, a Topolya viszont a második adódó alkalmat nem szalasztott el, és Stanojev révén vezetést szerzett az első negyedóra végén.

A Fradi a 69. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez, de Vécsei szabadrúgásból a lécet találta el, aztán a korábban Kispesten és Svájcban is megforduló középpályás végül csak megszerezte az 1-1-et jelentő gólt, amikor tizenegyesből felvarrta a labdát a bal felsőbe.

Amikor már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, a 90+1. percben Djakovac egy látványos lövéssel bevette a mindössze 17 éves cserekapus, Mergl kapuját, ezzel nyert a hazai csapat 2-1-re.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

Topolya egyike azoknak a határon túli csapatoknak, amelyeket a magyar kormány komolyabb összeggel támogat, a városban felhúzott Délvidék Sport Akadémia létrehozásához összesen 4,5 milliárd forinttal járult hozzá a kormány.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!