Élő Magyar foci

Az angolok kiütöttek minket a Puskás Arénában

Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images
Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images

Anglia kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott a Puskás Arénában rendezett világbajnoki selejtezőn Magyarország ellen.

Pocsék első félidőt hozott a meccs, az angolok háromszor, a magyarok egyszer próbáltak gólt lőni, kaput viszont egyik fél sem talált. Térfélcsere után viszont beindultak a vendégek. Először Harry Kane került nagy helyzetbe Kyle Walker váratlan indítása után, de ezt Gulácsi Péter védeni tudta. Öt perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, miután Willi Orbán elveszítette a labdát a félpályánál egy villámgyors akció végén Mason Mount centerezését Raheem Sterling gurította a bal alsóba.

Őrült rohanásba kezdtek a magyarok, mindenki idegesen, kapkodva próbált támadni és ahogy az ilyenkor lenni szokott, ezt az ellenfél büntette meg. Először egy mázlist Sterling-beadást fejelt a kapunkba Kane közvetlen közelről egy parádés mozdulattal.

Nem sokkal később aztán szerencséje is volt az angoloknak, Harry Maguire az ötösről fejelt kapura egy szöglet utáni beadást, amibe Gulácsi belekapott, de így is becsorgott a bal alsó sarokba a labda.

Szétestek fejben a mieink, két hatalmasat is védett Gulácsi Péter, elsőként Sterling gurítását, amikor megpróbálta elvinni mellette, hogy az üres kapuba lőjön, majd Kane egy az egyben próbálkozott, de a magyar kapus lábbal hárított. A sors fintora, hogy a 87. percben egy potyagólt is kapott, Declan Rice távoli lövése valahogy a hóna alatt a hálónkban landolt.

Eközben Lengyelország 4-1-re verte Albániát, ezért jobb gólkülönbséggel megelőzték Magyarországot a csoport második helyén. Anglia négy meccs után százszázalékos maradt.

Vb-selejtező, I csoport, 4. forduló

Magyarország – Anglia 0-4 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Cakir (török)
Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Varga K. – 70.), Kleinheisler (Gazdag – 82.), Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai (Sallói – 66.)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (Henderson – 88.) – Sterling, Mount (Lingard – 86.), Grealish (Saka – 88.) – Kane
gól: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)

Térfélcsere után kicsináltak minket az angolok

Az első félidőben nem esett gól, sőt helyzet is alig volt a meccsen, de térfélcsere után nagyon gyorsan kellemetlen helyzetbe kerültünk. Az 55. percben egy labdaszerzés után Sterling került kihagyhatatlan helyzetbe, ami után kapokodni kezdtek a mieink és hamar baj lett belőle. Előbb egy megpattanó beadást fejelt közvetlen közelről Harry Kane a kapuba, majd Harry Maguire egy szöglet után bólintott a hálóba. A kegyelemdöfést Declan Rice vitte be a hajrában egy távoli lövéssel, ami becsorgott Gulácsi hóna allatt. A vége így nagyon csúnya 0-4 lett.

Na, Pickford is védett egyet

Szoboszlai nehezen vált meg a labdától, de végül csak eljutott Sallói Dánielhez, aki laposan a rövid alsóba próbált lőni, de Pickford kirúgta bedobásra a próbálkozását.

Gulácsi még nem adta föl ezt a meccset!

Raheem Sterling indult lesről, megpróbálta eltolni a magyar kapus mellett, de Gulácsi megfogta a gurítását. Nem sokkal később Harry Kane vezethette rá megint százszázalékos ziccerben, de lábbal védett Gulácsi. Jó lenne összeszedni magunkat a végére!

Harry Kane is betalált

Ez nagyon nem hiányzott. Jobb szélről lőtte erőből középre a labdát Sterling, ami pont úgy pattant meg Szalai Attilán, hogy az előre dőlő Harry Kane-nek pont jó lett fejre. Gulácsinak annyira közelről jött a lövés, hogy nem volt esélye védeni.

Sterling góljával szereztek vezetést az angolok

Willi Orbán indult el hátulról, ügyesen is csinálta, de végül a passza már elakadt Rice lábában. Grealish kapott indítást, aki a bal szélre kihúzódó Mason Mount elé tette a labdát. A Chelsea támadója tökéletesen centerezett, így aztán Sterlingnek annyi volt a dolga, hogy közvetlen közelről a bal alsóba gurítson. 0-1.

Gulácsi Péter hatalmasat védett!

Walker mindenkit meglepett egy indítással, mert a testbeszéde sima oldalpasszt sejtetett, ehelyett viszont középen, a két védőnk között játszotta meg Harry Kane-t. Az angol csapatkapitány úgy helyezkedett, hogy a magyar védőknek esélye sem legyen szerelni őt, de a kilépő Gulácsi hárította a lövését. Nagy mentés volt, ráadásul nem volt les, érvényes góltól mentette meg a csapatot a magyar kapus.

Elkezdődött a második félidő

Próbáltuk járatni a labdát, de megint bele-belebakiztak a mieink. Nagy nyomás azért nincs az első percben, lássuk az ezt követő 44 perc mit hoz.

Egy sokkal szebb statisztika

A magyar válogatott nem került hátrányba a félidőben az elmúlt 11 tétmeccsén, pedig játszott Franciaországgal, Németországgal, Angliával, Portugáliával is.

Nincs gól az első 45 percben

Ez mondjuk nekünk jó hír, az angolok 69 százalékban birtokolták a labdát. Nem ez volt minden idők legjobb meccse, az angolok háromszor, a mieink egyszer próbáltak gólt lőni, de senki sem találta el a kaput.

Szalai Ádám is kap rendesen

Először a tizenhatos előterében szerzett labdát, de rögtön utána Declan Rice-tól kapott egy nagyot. A félidő hajrájában aztán a jobb szélre kihúzódva Shaw is kezelésbe vette a magyar csapatkapitányt. Valószínűleg ma sem marad végig a pályán.

Ha ez a Bolla-beadás pontosabb

Végre szép támadást vezetett a magyar csapat, a játék Bolla Bendegúzra jött ki, aki Szoboszlai Dominikot akarta helyzetbe hozni, de sajnos egy picit hosszú volt a passza. Szalai Ádám majd felrobbant, ő a túloldalon érkezett jó ütemben, de a jobbhátvédnek esze ágában sem volt őt megjátszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik