Élő Magyar foci

Az angolok kiütöttek minket a Puskás Arénában

Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images
Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images

Anglia kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott a Puskás Arénában rendezett világbajnoki selejtezőn Magyarország ellen.

Pocsék első félidőt hozott a meccs, az angolok háromszor, a magyarok egyszer próbáltak gólt lőni, kaput viszont egyik fél sem talált. Térfélcsere után viszont beindultak a vendégek. Először Harry Kane került nagy helyzetbe Kyle Walker váratlan indítása után, de ezt Gulácsi Péter védeni tudta. Öt perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, miután Willi Orbán elveszítette a labdát a félpályánál egy villámgyors akció végén Mason Mount centerezését Raheem Sterling gurította a bal alsóba.

Őrült rohanásba kezdtek a magyarok, mindenki idegesen, kapkodva próbált támadni és ahogy az ilyenkor lenni szokott, ezt az ellenfél büntette meg. Először egy mázlist Sterling-beadást fejelt a kapunkba Kane közvetlen közelről egy parádés mozdulattal.

Nem sokkal később aztán szerencséje is volt az angoloknak, Harry Maguire az ötösről fejelt kapura egy szöglet utáni beadást, amibe Gulácsi belekapott, de így is becsorgott a bal alsó sarokba a labda.

Szétestek fejben a mieink, két hatalmasat is védett Gulácsi Péter, elsőként Sterling gurítását, amikor megpróbálta elvinni mellette, hogy az üres kapuba lőjön, majd Kane egy az egyben próbálkozott, de a magyar kapus lábbal hárított. A sors fintora, hogy a 87. percben egy potyagólt is kapott, Declan Rice távoli lövése valahogy a hóna alatt a hálónkban landolt.

Eközben Lengyelország 4-1-re verte Albániát, ezért jobb gólkülönbséggel megelőzték Magyarországot a csoport második helyén. Anglia négy meccs után százszázalékos maradt.

Vb-selejtező, I csoport, 4. forduló

Magyarország – Anglia 0-4 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Cakir (török)
Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Varga K. – 70.), Kleinheisler (Gazdag – 82.), Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai (Sallói – 66.)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (Henderson – 88.) – Sterling, Mount (Lingard – 86.), Grealish (Saka – 88.) – Kane
gól: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)

Ennél pontosabb játékra lesz szükségünk

Rettentően sok a hiba a passzjátékban, ráadásul alig van nálunk a labda. Nem csak a védelemre nehezedik így extra súly, hanem a támadóink sem találkoznak eleget a labdával, hogy kicsit belerázódjanak. Baj nincs, de egy kicsit jobban kell összpontosítanunk.

Ez most meleg volt egy kicsit

Harry Kane középre tekert labdájára Sterling érkezett jól, Fiola Attila megelőzte, de a derekáról úgy pattant a labda, hogy Gulácsinak esélye sem lett volna védenie. Szerencsére Fiola észnél volt és kibombázta a labdát.

Szalai emberére akadt

A magyar csapat előszeretettel íveli fel a labdákat Szalai Ádámnak, de a csapatkapitánynak ezen a meccsen bitang nehéz dolga lesz, mivel ott liheg majd a nyakában a nála egy centivel magasabb, 194 centis angol védő, Harry Maguire. Szép kis párharcnak ígérkezik!

Így könnyű játszani

A magyar közönség minden apró részsikerért nagyon hálás, a becsúszva szögletre mentő Bolla Bendegúz is óriási tapsot kapott, ahogyan a labdát egy angol játékos szorításában kikísérő Willi Orbán is.

Nagyjából erre lehetett számítani

Az angolok rögtön magukhoz vették a kezdeményezést, egy távoli lövésnél többre azonban nem jutottak. A magyar válogatott azt csinálja, amit az Európa-bajnokságon is, rettentő fegyelmezetten védekezik, Szalai Ádám mélyen visszalépve segít és nincsenek elérhető passzsávok. Nehéz este vár az angolokra, ha ezt tartani tudják a mieink.

Kifütyülte a magyar közönség az angolok térdelését

Számítani lehetett rá, Gareth Southgate is beszélt róla, de Marco Rossi is kérte a drukkereket, hogy gondolják meg, mit kiabálnak. A mérkőzés elkezdődött, egy magyar megindulás is volt, de az angolok leütközték Kleinheislert, Cüneyt Cakir pedig továbbot intett.

Csaknem 60 éve nyertünk utoljára

A rend kedvéért idézzük föl, hogy az eddigi 22 meccsen 15 angol és öt magyar siker született. Utoljára 1962-ben, vagyis csaknem hatvan éve nem győztük le az angolokat, akkor a vébén 2-1-re diadalmaskodtunk, Tichy Lajos és Albert Flórián szerezték a góljainkat.

Botka nem fog pályára lépni

A találkozó előtti televíziós interjúban elárulta Marco Rossi az M4 Sportnak, hogy nem számíthat Botka Endrére a találkozón, mert nem egészséges. Azt nem árulta el, milyen probllémával küzd a Fradi játékosa, így továbbra is csak annyit tudni, hogy szerdán külön edzésmunkát végzett.

Mire lesz elég ez a kezdő?

Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai.

Így áll föl a magyar csapat erre a mérkőzésre. Lovrencsics Gergő sérülés, Loic Négo koronavírusos fertőzés, Nagy Ádám pedig sárga lapok miatt nem játszhat a mérkőzésen. Eközben Botka Endre sincs még százszázalékos állapotban, ezért aztán főleg a védelmen kellett változtatnia a kapitánynak. Jó hír viszont, hogy Szoboszlai Dominik visszatért, így kell majd kiharcolni egy jó eredményt.

Kapcsolódó
Sosem látott védelemmel várja Rossi csapata az angolokat
Akad pár meglepetés Marco Rossi kezdőjében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik