Magyar foci

Marco Rossi elmondta, miért nem hívta be Dzsudzsákot

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Szeptemberben világbajnoki selejtezőket játszik a magyar labdarúgó-válogatott, a kerethirdetés előtt pedig ismét előjött a kérdés: vajon behívja Marco Rossi a Debrecen csapatkapitányát, a válogatottsági társrekorder Dzsudzsák Balázst? Az elmúlt időszakban a középpályán játszó játékosnak végül nem küldött meghívót a kapitány, aki a Nemzeti Sportnak mondta el, miért döntött így.

Kapcsolódó
Lengyelországból érkezik a válogatott keret meglepetésembere
Dzsudzsák nincs, Szoboszlai és Sallói viszont ismét behívót kapott.

„Szeretném leszögezni, hogy aki azt gyanítja, személyes problémám van vele, téved. Tisztelem, amit eddigi pályafutása során elért – a klubjaiban és a nemzeti együttesben egyaránt. Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy amíg korábban leginkább szélsőként volt a csapatai hasznára, a Debrecenben már középső középpályásként játszik.

Jó formában van, gólokkal és gólpasszokkal segíti a Lokit, de a középpálya azon részén, ahol ő mostanság szerepel, nekem más típusú futballistákra van szükségem.

Olyanokra, akik nemcsak sokat futnak, hanem a nemzetközi szinten megkövetelt sebesség is megvan bennük, miközben sok labdát szereznek. Megítélésem szerint ez a képesség már kicsit hiányzik Balázsból. Annak tehát, hogy nem kalkulálok vele, ez az oka, semmi más” – mondta Rossi, aki megjegyezte, Dzsudzsákra is igaz, ami mindenki másra: a kapitány előtte sem csukja be végleg azt a bizonyos kaput.

„Arról nem szólva, hogy egyikünk sem tudhatja, mit hoz a jövő, az is megtörténhet, hogy egy idő után már nem én állítom össze a keretet… Persze remélem, hogy még sokáig az én feladatom lesz” – tette hozzá.

A magyar válogatott szeptember 2-án az Eb-ezüstérmes Angliát fogadja, majd három nappal később Albániába látogat, aztán szeptember 8-án Andorra ellen lép pályára a Puskás Arénában. A két hazai meccsre minden jegy elkelt. A magyar csapat eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3-3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3-0-ra, Andorrában pedig 4-1-re nyert.

Olvasói sztorik