Magyar foci

Annyian próbáltak jegyet venni a válogatott meccseire, hogy nem bírja a rendszer

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Csütörtökön megkezdődött a jegyértékesítés a magyar válogatott világbajnoki selejtezőire Anglia, valamint Andorra ellen.

Az érdeklődés óriási, erre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is felhívta a figyelmet egy külön tweetben, amelyből kiderül, hogy az Anglia elleni, szeptember 2-i mérkőzésre nagyon gyorsan elkelt harmincezer jegy. Ez nagyjából a belépők felét jelenti.

Csakhogy a nagy érdeklődésnek hála a rendszer küszködik a felhasználókkal. A fenti bejegyzés alatt is szóvá tették, hogy a rendszer lassú és nehezen birkózik meg a feladattal, az MLSZ Facebook-bejegyzése alatt pedig még színesebb kommentekkel találkozni.

Vagy az van, hogy hiába kattintok, azt írja, hogy sikertelen, vagy az van, hogy ha véletlenül sikeres, akkor a fizetés gomb megnyomása után nem történik semmi… Ha újra akarom próbálni, akkor pedig azt írja, hogy ez a személy már vásárolt jegyet… Eddig 4 óra 45 percem ment erre rá

– írta az egyik szurkoló a poszt alatt.

Az időtartam és a próbálkozások száma hozzászólónként változoó, de a történet mindig ugyanaz. A hatalmas érdeklődéstől fuldoklik a rendszer, nagyon nehéz hozzájutni a jegyekhez. Szerkesztőségünket egy szurkoló külön megkereste, hogy elmondhassa, mi történt.

„MLSZ-klubtagként megkaptam az e-mailt, hogy tíz órától lehet jegyet venni, ezért már negyed órával előtte gépnél voltam. Tíz órakor teljesen lefagyott a rendszer, majd a várószoba 6600. helyének környékére kaptam sorszámot. Amikor azonban nagyjából a kétezredik helynél jártam, újra lefagyott a rendszer és mire visszaengedett, már a 14 ezredik voltam”

– árulta el lapunknak Gábor.

Kapcsolódó
Nem mehet magyar futballszurkoló Albániába
Csalódottak lehetnek, akik a helyszínen drukkoltak volna.

A kitartó drukker eközben két szurkolói fórumot is böngészett a témában, ahol mindenki hasonló nehézségekbe ütközött. A várószoba le-lefagyása azonban csak az első bukkanónak bizonyult, bejutás után újabb hibák jöttek elő.

Amikor végre bejutottam és kiválasztottam a helyeket, a jegyvásárlásnál újra lefagyott. Kisvártatva azt írta ki a rendszer, hogy válasszak magamnak másik székeket – ahol egyébként többször is rosszul jelezte, hogy szabad-e még a kiválasztott szék, vagy sem – és amikor újra fizetni akartam azt írta a rendszer, hogy már vettem magamnak jegyeket, ezért újabbakat már nem enged lefoglalni.

Gábor azonban nem hagyta annyiban a dolgot, a fórumokon kért segítséget és valaki tanácsára úgy fizette ki a másodikként kiválasztott helyhez tartozó jegyeket, hogy egy betűt szándékosan kihagyott a nevéből. Mivel így már nem volt egyezés, a rendszer elfogadta. Négy és fél órányi várakozást követően így jutott jegyekhez.

„Otthonról dolgozom, én megtehettem, hogy órákig a gép előtt üljek, de mi van azokkal, akik ezt nem tudják megcsinálni? Így elvenni valakitől élete élményét, hogy az angol válogatottat élőben láthassa, tényleg felháborító!

Kint voltam mindhárom budapesti Európa-bajnoki mérkőzésen és a MotoGP ausztriai futamán is a kisfiammal, szóval nem először próbáltam jegyet venni életemben. Néhányan simán megvették a jegyeket, de olyat is olvastam, hogy egyeseket már háromnegyed tízkor a várószobába engedett a rendszer. A legtöbben viszont úgy jártak, mint én.

A tegnapi BL-selejtezőn felbátorodva megvettem a jegyeket a Young Boys elleni visszavágóra is a nap folyamán. Két perc alatt sikerült, semmi probléma nem volt.”

– foglalta össze Gábor az élményeit.

A fórumokon egyébként arra a megállapításra jutottak a drukkerek, hogy egyrészt a sok felhasználót sem bírja a rendszer, másrészt pedig abból adódnak a problémák, hogy egyszerre engedi több szurkolónak is, hogy ugyanazokat a helyeket foglalja le. Ebből adódik, hogy a leggyorsabb valóban tud magának jegyet venni, a többieknek viszont újra kell kezdeniük a vásárlást, sőt néha a várakozó szobába hajítja vissza őket a rendszer, így kezdődik az egész procedúra elölről. Szerkesztőségünkben is akadt, akinek három óra alatt sem sikerült jegyet vennie, a fórumokon 3 és 5 óra közötti várakozási időkről lehet olvasni.

A magyar válogatott szeptember 2-án fogadja az Eb-ezüstérmes angol csapatot, majd három nappal később Albániába utazik selejtezőt játszani és nyolcadikán fogadja Andorrát a Puskás Arénában.

Olvasói sztorik