Magyar foci

BL: Miért nem adták meg a Fradi gólját?

A Ferencváros a szerda esti berni BL-playoff mérkőzésen 65 percet emberelőnyben játszott, mégis kikapott 3-2-re a svájci Young Boystól.

Kapcsolódó
65 percet emberelőnyben játszott, mégis kikapott a Fradi
Továbbra is tart a magyar átok a svájci Young Boys otthonában.

A Fradi előbb Boli révén a 14. percben előnybe került, amit két perc múlva Elia egalizált. A 25. percben azonban büntetőt ítélt a magyar csapat javára a skót játékvezető, egyúttal kiállította Heftit. A büntetőt Uzuni kapufára vágta, ám a kipattanót Laidouni becsúszva a kapuba rúgta (még inkább a védekező középpályás Christopher Martins Pereira lábáról került a hálóba).

A magyarok közül mindenki örült, ám a VAR-szobából jelezték, nem szabályos körülmények között született a gól. A kérdés, hogy miért ítéltek így?

Az m4sport közvetítéséből kiragadott képen kiválóan látszik, hogy Collum játékvezető nem a labdát rúgó Uzunit, vagy a svájci kapust, Faivrét nézi, hanem azt, mit csinál a labdára rástartoló Laidouni.

Kapcsolódó
„A 3-2-es vereség sem rossz, tudjuk a feladatunkat”
Csak kicsit csalódottak a ferencvárosiak a Young Boys elleni BL-mérkőzés miatt.

Mutatja is azonnal jobb kézzel, hogy a lövés pillanata előtt már annyira bedől, hogy egyensúlyát vesztve előbb leteszi a kezét a tizenhatoson belülre, majd a lövés pillanatában már a lába is a büntető területen belül van – a szabályok szerint így jogtalan előnyre tett szert a szintén menteni próbáló svájci védőkkel szemben.

Székely Dávid riporter felkészültsége, remek szabályismerete okán azonnal jelezte, hogy ez objektív döntés, utólag nem is kell megnézze a játékvezető a kis monitoron az esetet.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Groupama Arénában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló (playoff), 1 mérkőzés

Young Boys (svájci) – Ferencváros 3-2 (2-1)
Bern, Wankdorf Stadion,15 625 néző
v.: Collum (skót)
Young Boys: Faivre – Hefti, Mohamed Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht (Maceira, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins Pereira, Ngamaleu – Elia (Mambibi, 86.), Siebatcheu (Kanga, 57.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 68.) – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 79.), F. Boli, Uzuni (Szánthó, 86.).
gól: Elia (16.),  Sierro (40.), Garcia (65.), illetve Boli (14., 82.)
piros lap: Hefti (25.)

 

További eredmények
Malmö (svéd) – Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
gól: Birmancevic (26.), Berget (61.)

 

Benfica (portugál) – PSV (holland) 2-1 (2-0)
gól: Rafa Silva (10.), Weigl (42.), illetve Gakpo (51.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik