Élő Magyar foci

65 percet emberelőnyben játszott, mégis kikapott a Fradi

Anthony Anex / MTI / EPA-KEYSTONE
Anthony Anex / MTI / EPA-KEYSTONE
Nem tört meg rossz sorozat, továbbra sem tudott még magyar csapat nyerni a Young Boys vendégeként. A Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában ugyan a hazaiak 65 percet emberhátrányban játszottak, mégis 3-2-re legyőzték a 11-est is rontó Ferencvárost.

Sokan úgy vélték, csoda lesz, ha a Fradi megússza a meccs első negyedóráját gól nélkül. Nem csupán azért, mert a svájciak is a támadójátékban erősek, hanem mert a műfű (pláne extrán fellocsolva) nagy előnyt jelent majd Young Boysnak.

Kapcsolódó
Több a légiós, mint az eredmény: kupacsapataink fölött a Fradi tartja az ernyőt
Az FTC-n kívül minden kupacsapatunk számára véget ért a nemzetközi szereplés, mégsem akadt egyetlen mérkőzés sem, amelyen magyar játékosok lettek volna többségben a kezdőcsapatban .

Ehhez képest a svájci rohamok nem voltak ellenállhatatlanok, a Fradi pedig az első lehetőséget kihasználta: egy rossz védőpasszra Boli csapott le, és nagy gólt lőtt a léc alá (0-1).

A Fradi ugyan megúszta a negyedórát, de a 16. percben már jött is a válasz, Elia lövése megpattant saját játékosán és védhetetlenül vágódott a hálóba (1-1).

A Fradi nem roppant össze, és Zubkov nagy labdával hozta helyzetbe Botkát, akit Hefti csak lerántani tudott: tizenegyes és kiállítás. A VAR kicsit vizsgálódott, de helyt adott az elsődleges ítéletnek.

Uzuni azonban hibázott, lövése a jobb kapufáról kivágódott, és hiába jött Laidouni lendületből és emberrel együtt betette a labdát a kapuba, a videobíró ismét akcióba lépett, és érvénytelenítette a gólt – a Fradi-játékosa a tizenegyes elrúgása előtt belépett a 16-oson belülre.

A 40. percben aztán a hazaiak szereztek vezetést emberhátrányban, Garcia balról nagyon jól lőtte középre, a tömegbe a labdát, Dibusz kiindult, de csak középre tudta ütni, Sierro pedig nagy gólt lőtt (2-1).

Szünet után lüktető maradt a játék, de nem tűnt fel nagyon, hogy a hazaiak tíz emberrel küzdenek. Az 59. percben például Camara ziccert hagyott ki, hat perccel később pedig a balbekk Garcia gyalogolt el a 16-osig, és nagy gólt lőtt (3-1).

A hajrában még Ngamaleu hibázott a hazaiaknál, aztán a 82. percben Boli szépen keretbe foglalta a mérkőzést, mert 17 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba, beállítva a 3-2-es végeredményt.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Groupama Arénában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló (playoff), 1 mérkőzés

Young Boys (svájci) – Ferencváros 3-1 (2-1)
Bern, Wankdorf Stadion,15 625 néző
v.: Collum (skót)
Young Boys: Faivre – Hefti, Mohamed Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht (Maceira, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins Pereira, Ngamaleu – Elia (Mambibi, 86.), Siebatcheu (Kanga, 57.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 68.) – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 79.), F. Boli, Uzuni (Szánthó, 86.).
gól: Elia (16.),  Sierro (40.), Garcia (65.), illetve Boli (14., 82.)
piros lap: Hefti (25.)

 

További eredmények
Malmö (svéd) – Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
gól: Birmancevic (26.), Berget (61.)

 

Benfica (portugál) – PSV (holland) 2-1 (2-0)
gól: Rafa Silva (10.), Weigl (42.), illetve Gakpo (51.)

Nyerő helyzetből kapott ki a Fradi a BL-playoffban

Bár Franck Boli révén korán megszerezte a vezetést, majd a 25. percben emberelőnybe került és tizenegyest lőhetett a Ferencváros a Young Boys vendégeként, végül mégis 3-2-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén.

Kettős csere

Fassnacht és Elia helyére Maceiras és Mambimbi állt be.

Újabb lehetőség

Újabb nagy lehetőség, de ezúttal Bolit egy védő, Camara önfeláldozóan szerelte.

3-2 Boli

Na végre: Boli 17 méterről nagy gólt lőtt (3-2).

Ngamaleu elhibázta

Újabb svájci kontra, ezúttal Ngamaleu került lövőhelyzetbe, de jó egy méterrel elvétette a bal alsó sarkot.

3-1 Garcia

Garcia szerzett labdát, szinte a félpályáról a kapu elé gyalogolt, és 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-1).

Camara mindent jóvátehetett volna

Camara került ziccerbe, de ezen talán még ő maga is meglepődött, mert gyengén találta el a labdát, Dibusz pedig odaért a jobb alsó sarokra.

Pörögnek az események

Botka fejese nem okozott gondot, a másik oldalon Elia léphetett volna ki ziccerben, de Somália utolérte és szerelte..

Félidő

Elég tüzes és a változatos játékrészen vagyunk túl, szusszanjunk!

2-1 Sierro

Emberhátrányban vezet a Young Boys. Egy balról középre lőtt beadást Dibusz ujjheggyel csak középre tudott ütni,  Sierro pedig 17 méterről nagy gól lőtt a kapu bal oldalába (2-1).

Uzuni kihagyta :(

A labda mögé Uzuni állt, aki a jobb kapufára lőtte a labdát, de a kipattanót Laïdouni bevágta. A svájciak reklamáltak, a VAR ezt is ellenőrizte, és végül visszavonta – a csatár ugyanis a rúgás előtt belépett a 16-oson belülre.

Haratin besárgult

Két svájci sárga lap után Haratin is megkapta a magáét, így nem játszhat a visszavágón.

1-1 Elia

Ez gyors volt: gyakorlatilag az ellentámadásból egyenlített a hazai csapat. Elia 20 méterről lövésre szánta el magát, a labda egy csapattársán megpattanva vágódott a hálóba (1-1).

Olvasói sztorik