Élő Magyar foci

65 percet emberelőnyben játszott, mégis kikapott a Fradi

Anthony Anex / MTI / EPA-KEYSTONE
Anthony Anex / MTI / EPA-KEYSTONE
Nem tört meg rossz sorozat, továbbra sem tudott még magyar csapat nyerni a Young Boys vendégeként. A Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában ugyan a hazaiak 65 percet emberhátrányban játszottak, mégis 3-2-re legyőzték a 11-est is rontó Ferencvárost.

Sokan úgy vélték, csoda lesz, ha a Fradi megússza a meccs első negyedóráját gól nélkül. Nem csupán azért, mert a svájciak is a támadójátékban erősek, hanem mert a műfű (pláne extrán fellocsolva) nagy előnyt jelent majd Young Boysnak.

Kapcsolódó
Több a légiós, mint az eredmény: kupacsapataink fölött a Fradi tartja az ernyőt
Az FTC-n kívül minden kupacsapatunk számára véget ért a nemzetközi szereplés, mégsem akadt egyetlen mérkőzés sem, amelyen magyar játékosok lettek volna többségben a kezdőcsapatban .

Ehhez képest a svájci rohamok nem voltak ellenállhatatlanok, a Fradi pedig az első lehetőséget kihasználta: egy rossz védőpasszra Boli csapott le, és nagy gólt lőtt a léc alá (0-1).

A Fradi ugyan megúszta a negyedórát, de a 16. percben már jött is a válasz, Elia lövése megpattant saját játékosán és védhetetlenül vágódott a hálóba (1-1).

A Fradi nem roppant össze, és Zubkov nagy labdával hozta helyzetbe Botkát, akit Hefti csak lerántani tudott: tizenegyes és kiállítás. A VAR kicsit vizsgálódott, de helyt adott az elsődleges ítéletnek.

Uzuni azonban hibázott, lövése a jobb kapufáról kivágódott, és hiába jött Laidouni lendületből és emberrel együtt betette a labdát a kapuba, a videobíró ismét akcióba lépett, és érvénytelenítette a gólt – a Fradi-játékosa a tizenegyes elrúgása előtt belépett a 16-oson belülre.

A 40. percben aztán a hazaiak szereztek vezetést emberhátrányban, Garcia balról nagyon jól lőtte középre, a tömegbe a labdát, Dibusz kiindult, de csak középre tudta ütni, Sierro pedig nagy gólt lőtt (2-1).

Szünet után lüktető maradt a játék, de nem tűnt fel nagyon, hogy a hazaiak tíz emberrel küzdenek. Az 59. percben például Camara ziccert hagyott ki, hat perccel később pedig a balbekk Garcia gyalogolt el a 16-osig, és nagy gólt lőtt (3-1).

A hajrában még Ngamaleu hibázott a hazaiaknál, aztán a 82. percben Boli szépen keretbe foglalta a mérkőzést, mert 17 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba, beállítva a 3-2-es végeredményt.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Groupama Arénában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló (playoff), 1 mérkőzés

Young Boys (svájci) – Ferencváros 3-1 (2-1)
Bern, Wankdorf Stadion,15 625 néző
v.: Collum (skót)
Young Boys: Faivre – Hefti, Mohamed Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht (Maceira, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins Pereira, Ngamaleu – Elia (Mambibi, 86.), Siebatcheu (Kanga, 57.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 68.) – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 79.), F. Boli, Uzuni (Szánthó, 86.).
gól: Elia (16.),  Sierro (40.), Garcia (65.), illetve Boli (14., 82.)
piros lap: Hefti (25.)

 

További eredmények
Malmö (svéd) – Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
gól: Birmancevic (26.), Berget (61.)

 

Benfica (portugál) – PSV (holland) 2-1 (2-0)
gól: Rafa Silva (10.), Weigl (42.), illetve Gakpo (51.)

0-1 Boli

Vezet a Fradi, Boli a gólszerző.

Egy svájci bedobást követően Mohamed Ali Camara megpróbálta továbbpasszolni, de pont a csatért találta el, aki tolt néhányat a labdát, majd 13 méterről nagyon beverte a léc alá (0-1).

Somália vérzik

A Fradi játékosát ismét ápolni kell, a játékvezető le is küldte a pályáról.

Nagy YB-helyzet

Ngamaleu távoli lövését Dibusz védte, a kipattanót pedig nagy nehezen elbokszolta egy érkező csatár elől.

Első hazai helyzetecske

Egy újabb jobbról érkező beadás ezúttal megtalálta Ngamaleut, de a kameruni középpályás suta mozdulattal a kapu mellé fejelt.

Máris ápolás

Egy jobb oldali beadását Wingo kifejelt, de közben Somalia megsérült, ápolni kell.

Elkezdődött!

Lássuk, mire megy a Fradi a svájci bajnok otthonában!

Vanczák is a Fradiért szorít

Az Srf.ch portál megszólaltatta Vanczák Vilmost, aki 9 évig játszott a svájci Sionban, három éve viszont már a Puskás Akadémia másodedzőjeként dolgozik.

A korábbi válogatott védő azt mondta, a Fradinál mindenki tudja, hogy a csapat az egyik legnehezebb ellenfelet kapta, és a Young Boys ellen nagyon nehéz lesz, főleg az első mérkőzésen, amelyet műfüves borításon rendeznek.

A Fradinak a Young Boyshoz hasonlóan a támadás az ereje, és inkább a védekezés a gyengesége. Amíg a magyar bajnokságban megengedheti magának a támadást és a nyitottabb védekezést, az európai kupamérkőzéseken másképp játszik, védekezőbb és az ellentámadásokra épít

– mondta, hozzátéve, bár a svájciaknál szerepel egykori klubtársa is, nagyon szorít a magyar bajnokért.

„Legutóbb is a Slavia volt a favorit”

„Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, lehetséges, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Ellenfelünk számít a párharc esélyesének, ám ne feledjük, legutóbb a Slavia Praha volt a favorit, mégis itt vagyunk” – mondta Stöger.

Így kezd a Fradi

Két kulcsember hiányzik

Peter Stöger, az FTC edzője a Mezőkövesd elleni bajnokin megsérült Tokmac Nguenre nem számíthat, mellette az egy hete kiállított Eldar Civic sem állhat az osztrák tréner rendelkezésére.

Eddig nem ment

A Vasas 1957-ben a BEK-ben 1-1-es döntetlent játszott Bernben, az MTK egy évvel később szintén a BEK-ben 4-1-re, a Zalaegerszeg 1985-ben, majd a Haladás 1988-ban az Intertotó-kupában egyaránt 4-0-ra, a Debrecen pedig 2008-ban az UEFA -kupában 4-1-re, 2014-ben az Európa Ligában pedig 3-1-re kapott ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik