Magyar foci

Háromszoros román bajnokkal erősített az NB I éllovasa

kisvardafc.hu
kisvardafc.hu

A napokban a 29. életévét betöltő román szélső védővel erősített az NB I-ben hibátlanul rajtoló, így jelenleg az élen álló Kisvárda, jelentette be a klub honlapja. Andrei Peteleu a legnagyobb sikereit a CFR Cluj csapatában érte el, ott három román bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert. 2020-ban távozott a kolozsváriaktól, azóta focizott a moldáv Sheriffben, legutóbbi klubja pedig az Arad volt. A Transfermarkt szerint július elején járt le a szerződése.

„Korábban is szóba került, hogy Kisvárdára igazolok, de valamiért mostanra realizálódott a szerződtetésem, aminek nagyon örülök. Láttam új csapatom MTK elleni mérkőzését, mondhatom, igazán erős gárdába kerülök, amely nagyszerűen kezdte a bajnokságot.

Engem a trófeák megszerzése motivál, szeretnék kisvárdai labdarúgóként is részese lenne minél jobb eredményeknek, jó bajnoki szereplésnek és kupagyőzelemnek

– idézi a klubhonlap Peteleut.

A kolozsváriakkal szerepelt az Európa-liga 2019-2020-as kiírásának csoportkörében, az onnan második helyezettként a továbbjutást kiharcoló csapatban az olasz Lazio és a francia Rennes ellen hazai pályán egyaránt megnyert (2–1-re, illetve 1–0-ra) mérkőzéseken jutott lehetőséghez a kezdő tizenegyben, jegyzi meg róla a kisvárdai honlap. Összesen 124 román élvonalbeli bajnoki van a lábában, ezeken egy gólja és hat gólpassza volt.

Olvasói sztorik