Magyar foci

Az Újpest egy sima négyest kapott Svájcban

MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider
MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider

Az Újpest FC sima vereséget szenvedett a Basel otthonában, 4-0-ra kapott ki a visszavágón.

A svájci csapat Darian Males góljával már a 20. percben előnybe került, neki Sebastiano Esposito adta be bal szélről a labdát tökéletesen, közvetlen közelről Filip Pajovic tehetetlen volt. A lila-fehérek próbálkoztak párszor, de a kapu előtt rendre rosszul döntöttek. Még a szünet előtt növelte azonban előnyét a Basel, Valentin Stocker egy védők mögé ívelt labdát fordulásból lőtt a bal alsóba.

Térfélcsere után a Basel kényelmesen focizgatott, az újpestiek pedig több nagy ziccert is kihagytak, a legnagyobbat Junior Tallo, aki egy az egyben vezette kapura a labdát, de Heinz Lindner védeni tudott. A magyar csapat több átlövéssel is próbálkozott, de kaput nem talált, ellentétben Arthurral aki egy középre gurított labdát közvetlen közelről kotort kapuba. Innentől az újpestiek szétestek és bár igyekezett gólt rúgni a támadó szekció, a védelem romokban hevert, így a hajrára beálló Raoul Petretta már gondtalanul cselezte be magát a kapu előterébe, majd a jobb alsó sarokba gurított.

Összességében az Újpest nem tudta kihasználni a Basel védelmi megingásait, a saját hibáira viszont kamatostul ráfizetett, így esélye sem volt meglepetést okozni. A Basel 6-1-es összesítéssel jutott tovább, a magyar csapatok közül pedig mindegyik kiesett a Konferencia Ligából.

Forrás: sofascore.com
Olvasói sztorik