Magyar foci

Négy meccsre tiltották el az újpesti focistát, de a klubja fellebez

Megtartotta szokásos ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, amely a hétvégi NB I-es forduló kapcsán kilenc piros lap kapcsán volt kénytelen döntést hozni.

Kapcsolódó
Durván átalakította az NB I-et a VAR, de hosszú távon ez akár hasznos is lehet
Még csak két forduló zajlott le az NB I-ben, amióta van videobíró, de máris szignifikánsan megugrott a kiosztott lapok és a büntetők száma. Mutatjuk, mennyire, és elmagyarázzuk a lehetséges okokat.

A legnagyobb büntetést az Újpest FC hátvédje, Abdoulaye Diaby kapta, akit azonnali piros lappal állítottak ki, miután Bárány Donát lábára lépett. A mali játékost négy találkozóról tiltotta el a fegyelmi bizottság, de ez ellen a lila-fehérek fellebeznek.

Klubunk a szabálytalanság tényét nem vitatja, de a büntetés mértékét kifejezetten túlzónak tartja, így fellebbez

– írja az Újpest FC honlapja.

A szintén egyből kiküldtött Joao Nunes három mérkőzést hagy majd ki, csapattársa, a két sárga lappal kiállított Nagy Zsolt viszont csak egyet. A kisvárdai Ötvös Bence viszont szintén azonnali piros lap után két mérkőzéses eltiltást kapott. Baráth Botondnak (Budapest Honvéd), Stefan Drazicsnak (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávidnak (Zalaegerszeg) és Bobál Dávidnak (Zalaegerszeg) egy-egy bajnoki mérkőzést kell kihagynia, ahogyan Waltner Róbertnek, a Zalaegerszeg vezetőedzőjének is, akit a félidőben állított ki a bíró Mezőkövesden.

Olvasói sztorik