Magyar foci

A Paks kitömte a Puskás Akadémiát a Pancho Arénában

paksifc.hu
paksifc.hu

A Puskás Akadémia meglepetésre 6-1-re kapott ki a Pakstól az NB I második fordulójában.

Sajbán Máté kezdte a gólggyártást egy kipattanó labdából a 15. percben, majd egy középre gurított labdát Bognár István lőtt ütemtelenül a bal alsóba. A hazai csapat játékosai kezdték elveszíteni a türelmüket, aminek az lett a vége, hogy Nagy Zsolt addig reklamált, amíg megkapta a játékvezetőtől a második sárga lapját a mérkőzésen. Még a szünet előtt jött a harmadik paksi gól is, ezúttal Bognár váratlan passzát lőtte nagyon higgadtan a jobb alsóba Ádám Martin.

Térfélcsere után a felcútiak egyértelműen megrázták magukat és hajtottak a szépítésért, végül a csereként beállt Yoell Van Nieff beadását Jakub Plsek pofozta a kapuba. Csakhogy három perccel később meglőtte újabb gólját a Paks, Bognár fejese után Nagy Richárd lőtt a kapuba.

Ettől végképp összeesett a Puskás Akadémia, támadójátékban erőtlenné, védekezésben pedig dekoncentrálttá vált.

A paksiak olyan egyértelmű fölényben voltak, hogy csak a gólkülönbség volt kérdéses. Egy kapu előtt keresztbe rúgott labdát Sajbán lőtt a hálóba a 66. percben, majd Bognár István értékesített egy büntetőt, amivel már a 68. percben kialakult a végeredmény. Ráadásul az utolsó percekben Joao Nunes úgy csúszott be Windecker Józsefnek, hogy azonnal kiállította Antal Péter.

Olvasói sztorik