Magyar foci

„A Puskás-mezt nem lehet így bepiszkolni”

Azok után, hogy a Konferencia Ligából 5-0-s összesítéssel kiesett a lett FK Rigas FS ellen, az NB I-ben is beleszaladt egy súlyos vereségbe a Puskás Akadémia labdarúgócsapata.

Kapcsolódó
A Paks kitömte a Puskás Akadémiát a Pancho Arénában
Meghökkentően simán nyertek a vendégek, a tavalyi ezüstérmes teljesen szétesett.

A felcsútiak a második forduló vasárnapi játéknapján, hazai pályán szenvedtek 6-1-es vereséget a Pakstól. Nem véletlen, hogy Hornyák Zsolt teljes letargiában nyilatkozott a mérkőzést követően.

Nehezen találok szavakat, 6-1-nél mit mondjak?

Majdnem mindenből gólt szerzett az ellenfél, lehet, Paks-szindrómánk van. Egész máshogy alakulhatott volna, ha belőjük az első helyzetünket. De az biztos, hogy abszolút, de abszolút nem működik a védelmünk” – nyilatkozta a Puskás Akadémia edzője.

Hornyák elmondta, nagyon elégedetlen a játékvezetővel, mert nem engedte a férfias küzdelmet. Azt pedig nem érti, hogy miért állította ki Nagy Zsoltot, akinek csapatkapitányként joga van rákérdezni egy szituációra.

„A jobb oldalunk totálisan lóg, ott nagyon rosszul védekeztünk. Ez komoly probléma és az is lesz, mert Szolnoki Roland helyét nem tudtuk pótolni. A háromvédős rendszerben nagyon passzívan voltuk, egyedül Stronati volt, aki ütközött, dolgozott.”

Többször elismételte, hogy nem tetszett neki a mutatott játék, és éretlenül állt játékosa értetlensége előtt is.

„A friss játékosoknak is sprintelniük kell vissza. Olyan nem lehet, hogy Slagveer beáll és nem tudja, hogy védekezni kell. Ha egy 18 éves megcsinálja oké. De amikor valaki a meccs után kérdezi meg, hogy ő akkor nem szélső, hanem védekező szélső, az már sok.

Ez vagy alibi, vagy tényleg buták vagyunk. Ha valaki nem akar küzdeni és ütközni, az nem játszik a továbbiakban. A Puskás-mezt nem lehet így bepiszkolni.

Olvasói sztorik