Magyar foci

Fantasztikus gól után jött a VAR, és feje tetejére állt az NB I-es bajnoki

Bruzák Noémi/MTI
Bruzák Noémi/MTI

Győzelemmel tért vissza a Debreceni VSC az NB I-be, miután Huszti Szabolcs együttese 4-1-re nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként.

Sokkal jobban kezdett a hazai csapat, amely végül a 36. percben szerzett vezetést Bőle Lukácsnak hála. A Honvéd támadója Nono szögletét lőtte el kapásból és ballal a bal alsó sarokba lőtt, látványos gól volt.

Mivel a Villarreal második csapatával játszott stadionavató mérkőzésen nem született gól, ez volt az első találat, amit az új Bozsik Arénában szereztek.

A kispestiek öröme viszont csak az 59. percig tartott, mert ekkor egy szabadrúgás elakadt Lukas Kelemnzben, azonban a VAR jelzésére hosszas videózás indult. Ennek végén Bognár játékvezető tizenegyest ítélt és felmutatot egy sárga lapot a Honvéd játékosának, mivel kapura tartó lövésnél a kezezésnél ez automatikusan jár. Klemenznek ez volt a második, Dzsudzsák Balázs pedig értékesítette a büntetőt.

Miközben a hazai csapatot érezhetően megfogta az eset, a vendégeket feltüzelte és öt perc alatt jött az újabb találat. Ezúttal Bárány Donát csúszott be egy beadásra a rövid oldalon érkezve és a hálóba lőtte a labdát. A kispestiek apránként szétestek fejben, a debreceniek pedig kihasználták ezt, Bévárdi Zsombor a hajrában két embert becsapva lőtt közelről a hálóba, míg az utolsó percben Ugrai Roland lőtt gyönyörű gólt távolról.

Hiába az első félidei remeklése a Honvédnak, a vidobírós eset után teljesen összeomlott a csapat játéka, erről még sokat fognak vitázni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik