Magyar foci

Hiába támadt fel a Paks, a Mezőkövesd behúzta az NB I nyitómeccsét

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

A Paks hazai pályán kétgólos hátrányt dolgozott le, mégis pont nélkül maradt pénteken a Mezőkövesddel szemben az NB I 2021-2022-es idényének első mérkőzésén.

Az új idény első gólját a Kövesd bosnyák légiósa, Besirovic szerezte, aki egy remek beadás után fejelt a Paks kapujába.

Az első félidő hosszabbításban megszületett a magyar bajnokság első, videózás után megítélt tizenegyese, ami érdekesség, hogy Berke spori ott állt a lerántással végződő esettől pár méterre, de elsőre nem vett észre semmit, majd a fülére szóltak, hogy lenne itt valami, amit meg kellene nézni. A büntetőt azonban nem tudta gólra váltani a Paks, mert Haraszti a jobb kapufát találta el.

A hazaiak vezetőedzője, Bognár György hármat, a vendégeknél Pintér Attila pedig kettőt cserélt a második félidőre, amely igen mozgalmasan alakult. Utóbbi beállók közül az egyik, Madarász Márk két percen belül gólpasszt adott, az újabb találattal pedig nőtt a mezőkövesdiek előnye.

Hamar válaszolni tudott azonban a Paks, a hazai csapat sokat támadott a második félidőben, és az előző idény gólkirálya, Hahn János révén egyenlíteni tudott. A hajrában viszont egy távoli lövéssel megint vezetéshez jutott a Mezőkövesd, ezzel pedig be is gyűjtötte a három pontot, hiába rohamozott intenzíven az utolsó percekben is a hazai csapat.

NB I, 1. forduló:

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1)
Paks, v.: Berke
Paks: Nagy G. – Lorentz (Windecker, 80.), Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Papp, Balogh (Nagy R., 46.), Kesztyűs (Böde, 46.) – Sajbán, Ádám (Hahn, 65.), Haraszti (Bognár, 46.).
Mezőkövesd: Antal – Farkas, Pillár, Katanec, Vajda (Szépe, 53.) – Karnyicki (Cseke, 46.) – Besirovic, Cseri, Chrien (Drazic, 65.), Nagy D. (Madarász, 46.) – Jurina (Calcan, 78.).
gól: Sajbán (54.), Hahn (76.), illetve Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (79.)
sárga lap: Haraszti (27.), Kesztyűs (39.), Lorentz (51.), illetve Farkas (8.), Nagy D. (34.), Katanec (49.), Drazic (78.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik