Magyar foci

Évekig nem járhat meccsre a diósgyőri drukker, aki fejbe rúgott egy rendőrt

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Öt embert vettek őrizetbe, amikor a diósgyőri drukkerek csapatuk utolsó idei NB I-es bajnokija – ami egy ideig biztos az utolsó élvonalbeli meccs volt, hiszen a DVTK kiesett – után összecsaptak a rendőrökkel.

Kapcsolódó
Szurkolók és rendőrök csaptak össze a diósgyőri bajnoki után
A klubvezetés közben átvette a szurkolói csoportok képviselőinek petícióját.

Az egyik szurkoló ügyében megszületett az ítélet: a Csakfoci azt írja, a bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év szabadságvesztés büntetésre és 3 év sportrendezvények látogatásától való eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A szurkoló a stadion előtt egy rendőrre támadt, aki épp egy másik drukkert próbált megbilincselni. A most elítélt férfi előbb fejbe rúgta a rendőrt, majd rádőlt a hátára, hogy megakadályozza az intézkedést. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, tettét megbánta és a sértettől bocsánatot kért. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte el a bűncselekményt.

A kiemelt kép a 2020. május 30-án játszott Diósgyőr-Mezőkövesd meccsen készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik