Magyar foci bajnokok ligája

Marcelo kedd reggel még szavazóbiztos volt, szerda este a BL-döntőért játszhat

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Marcelo, a Real Madrid labdarúgója társaival együtt utazhatott Londonba, a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő szerdai visszavágójára, miután kedd reggel eleget tett állampolgársági kötelezettségének.

A 32 éves brazil játékos 2011-től spanyol állampolgársággal is rendelkezik, és így a keddi, regionális választásokra véletlenszerűen lett kijelölve, mint a voksolást felügyelő bizottság egyik tagja. A bizottságban tevékenykedők 65 eurót (23 430 forintot) kapnak munkájukért.

A Real Madrid kérvényezte, hogy a Chelsea elleni BL-találkozóra való tekintettel játékosa mentesüljön a feladat alól, ezt azonban elutasítottak. A klubnál ezért úgy készültek, hogy Marcelo csak este, egy külön repülőgéppel utazik majd Londonba társai után.

Kapcsolódó

Erre azonban nem került sor, mert a La Moraleja külváros szavazásán reggel megjelent védőt pár perccel később elengedték. A felügyelőbizottság – ahová elővigyázatosságból több embert is elhívtak – nélküle is el tudta látni munkáját, Marcelóra pedig így a továbbiakban már nem volt szükségük.

A két csapat a párharc első felvonásán Madridban 1-1-re végzett, így a Chelsea várhatja jobb helyzetből a visszavágót.

Kapcsolódó
Zidane újabb védőt vesztett a legfontosabb meccsek előtt
Szerdán jön a BL-elődöntő visszavágója, aztán a nagyon kiélezett bajnoki hajrá.
Olvasói sztorik