Élő Nemzetközi foci

Benzema befogta Raúlt, döntetlenről folytatódik a Real-Chelsea BL-elődöntő

Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images
Gonzalo Arroyo - UEFA/UEFA via Getty Images
Egy fordulatos első és egy visszafogottabb második félidő után játszott 1-1-es döntetlent egymással a Real Madrid és a Chelsea a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Karim Benzema 71 gólnál tart a sorozatban, amivel utolérte Raúlt és holtversenyben a negyedik az örökrangsorban.

Érdekesen alakult a Bajnokok Ligája-szezon első elődöntős mérkőzése. A Szuperliga-felhajtás főszereplői közül kettő találkozott egymással (döbbenet, de a BL-ben először), a Real Madrid pedig próbálta az első percekben letámadással megzavarni ellenfelét, de aztán hamar kiderült, hogy a Zinédine Zidane által megálmodott háromvédős felállás nem volt igazán jó húzás.

Werner a 10. percben hagyott ki egy ordító ziccert, de aztán vezetést szerzett mégis a Chelsea: egy előrevágott labda után Pulisic egyéni villanása után lett meg a londoniak első gólja.

Kis túlzással a semmiből egyenlíthetett volna a Real Madrid, Benzema bal lábbal elengedett lövése csattant a kapufán. A francia csatár a 29. percben már betalált, egy szöglet után bombázott közelről a léc alá.

Ezzel egyébként utolérte Raúlt a BL góllövőlistáján, ez volt a 71. találata, már csak Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Robert Lewandowski van előtte, a lengyel 73 gólnál tart.

A második félidőt röviden össze lehet foglalni: felejthető volt. Egyik csapat sem akart túlzott kockázatot vállalni, Ziyech beállásával lett egy kicsit veszélyesebb a Chelsea, a Realnak pedig a legvégén volt pár lehetősége, de az eredmény már nem változott. Meg kell jegyezni azt is, hogy Hazard is beállt az utolsó 25 percre.

Furcsa lehet, de az 1-1-nek talán mindkét csapat örülhet. A Chelsea van előnyösebb helyzetben, de a mérkőzés, főleg az első félidő képe és a helyzetek minősége alapján az angolok sokkal közelebb jártak a győzelemhez, így a Real sem panaszkodhat a döntetlen miatt. A visszavágót jövő szerdán rendezik Londonban.

Amióta Thomas Tuchel a Chelsea menedzsere –stábjában ott van Lőw Zsolt is –, azóta olyan edzők ellen irányította a csapatot, mint José Mourinho, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola és most Zidane, de eddig egyszer sem veszített.

A másik ágon a Paris Saint-Germain szerdán fogadja a párharc első mérkőzésén a Manchester Cityt.

Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid (spanyol) – Chelsea (angol) 1-1 (1-1)

 

Real Madrid: Courtois – Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – Benzema (Rodrygo, 90+2.), Vinicius Junior (Hazard, 66.)

Chelsea: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (James, 66.), Kanté, Jorginho, Chilwell – Pulisic (Ziyech, 66.), Werner (Havertz, 66.), Mount

 

Gólszerző: Benzema (29.) illetve Pulisic (14.)

Sárga lap: Vinícius Junior (27.), Kroos (60.), Marcelo (65.), Varane (78.), Odriozola (89.) illetve Pulisic (38.)

Piros lap:

Benzema befogta Raúlt, de a Chelsea lehet boldogabb

Egy fordulatos első és egy visszafogottabb második félidő után játszott 1-1-es döntetlent egymással a Real Madrid és a Chelsea a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Karim Benzema 71 gólnál tart a sorozatban, amivel utolérte Raúl és holtversenyben a negyedik az örökrangsorban.

Egy megpattanó lövés okoz némi riadalmat

Kroos lökete után változtatott irányt a labda egy védőn, veszélyesnek tűnt, de a visszajátszáson látszott, hogy Mendy résen volt. A szöglet után Chilwell fejéről pattant a labda veszélyesen a saját kapuja felé, de megúszta a Chelsea.

Ziyech beállása jót tett a meccsnek

Volt már egy veszélyesen középre lőtt labdája, majd egy szöglet után kissé bátran a hosszú felső sarok felé tartó lövése, most pedig egy szabadrúgása, igaz, ezt könnyedén védte Courtois, pont oda érkezett a labda, ahová a belga kapus várta. Mindenesetre Ziyech-ben volt pár villanás eddig.

Újabb cserék

Carvajal helyére Odriozola, Marcelo helyére pedig Marcelo érkezik.

Na, az új lendület

Ziyech volt, aki egy sprinttel bekerült a Real védelme mögé, középre lőtte a labdát, Havertz azonban pár lépéssel lemaradt, pedig előnyben volt. Lehet nem is számított rá, bár az eddigiek alapján teljes váratlan volt még egy ilyen helyzet is a második félidőben.

Frissítés mindkét oldalon,

Hazard állt be a Real Madridba, a Chelsea pedig hármat ios váltott: Werner, Pulisic és Azpilicueta ment le, Havertz, Ziyech és James érkezett be.

Egy kicsit leült a meccs

Nem sziporkáznak most annyira a csapatok a második félidő elején, picit mintha kivárásra játszana mindkét fél. Mondjuk a Chelsea-nek nem rossz ez az eredmény, a Real pedig sokkal rosszabbul is állhatna, de talán ez amolyan vihar előtti csend.

A második félidő első helyzete is Werneré

Igaz, ez a közelében sem volt annak, mint amit a meccs elején kihagyott. A tizenhatos jobb oldaláról próbálkozott lövéssel, de a labda elakadt egy védőben. A Chelsea szögletéből aztán nem alakult ki semmilyen veszély.

Tényleg érdekes mérkőzés

A várható gólok alapján a Chelsea-nek kéne vezetnie. És egyébként valóban a vendégek játszottak jobban a félidőben. Ettől még 1-1.

FÉLIDŐ

Túl sok kockázatot nem vállalt a Real Madrid az utolsó másodpercekben, kicsit passzolgatott hátul a spanyol csapat, aztán amint letelt a rendes játékidő, a holland Makkeile lefújta a félidőt. Érdekes 45 percet láthattunk.

Nem unatkozunk

Szakad az eső, a csapatok pedig rohannak fel-alá a pályán. Túlzás lenne azt mondani, hogy nincs üresjárat, de összességében szórakoztató és izgalmas a meccs, tele fordulattal, az egyenlítés óta például elsősorban az történik, amit a Real Madrid szeretne.

Ki gondolta volna? Benzema utolérte Raúlt

Ez volt a francia csatár 71. gólja a Bajnokok Ligájában. Már csak Cristiano Ronaldo (134), Lionel Messi (120) és Robert Lewandowski (73) van előtte az örökrangsorban. Raúl szintén 71-ig jutott.

Ott az egyenlítés!

Egy szöglet után 1-1, természetesen Karim Benzema! Kroos legurította a labdát, ami után Marcelo ívelt középre fejelt labda Benzemához került, előbb fejjel maga elé tette, majd körelről a léc alá bombázott.

Csak kritizálni kellett: Real-kapufa!

Centiken múlt az egyenlítés! Benzema tolta meg a labdát, ballal keresztbe lőtt a tizenhatoson kívülről, Mendy hiába nyújtozott, nem érte volna el, de a kapufa kisegítette.

Hol vannak már az első percek?

Miután leírtuk, hogy a Real próbálja letámadni ellenfelét, azóta momentuma sincs a hazai csapatnak. Időnként olyan, mintha nem is játszotta volna még a csapat a háromvédős rendszert. Közben egyébként szakad az eső.

Vezet a Chelsea!

Werner imént kihagyott helyzete ellenére a londoniaknál az előny. Pulisic lépett ki a védők között, hiába jelezték a hazaiak, hogy szerintük les volt. nem volt az. Az amerikai játékos megtolta a labdát, Courtois majdnem menteni tudott, de Pulisic végül megoldott a helyzetet.

Mit hagyott ki Werner???

Megvolt az első helyzet, ami kapásból ziccer volt, más kérdés, hogy Werner egyelőre nem találja azt a formáját, amit megismertünk Lipcsében. Egy felpattanó labda után Pulisic fejelt a német csatár elé, pár lépésre a kaputól, teljesen üresen lőhetett, de Courtois lábbal védeni tudott. Ennél nagyobb helyzet nincs.

A Real Madrid készült

Persze miért ne tette volna? Ugyanakkor Zidane alatt már megszokhattuk, hogy nem derogál a madridiak számára átengedni a területet az ellenfélnek és gyilkos kontrákból eldönteni a meccset. Most viszont a hazaiak próübálják nyomás alá helyezni a londoni védelmet már az első percekben.

Elkezdődött a mérkőzés!

Így, hogy ez a csapatok első találkozása a Bajnokok Ligájában, tényleg megtippelhetetlen, hogy mire számítsunk. Amit tudunk, Zinédine Zidane még nem győzte le Thomas Tuchelt.

Egy veterán

Thiago Silva, a Chelsea brazil védője 36 éves és 217 napos a mérkőzés napján. Ilyen idős mezőnyjátékos Ryan Giggs 2011-es pályára lépése óta (37 év 148 nap) nem volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik