Magyar foci

Az MTK bő egy hónapos ínséges időszakot zárt le Újpesten

Az OTP Bank Liga 31. forduló szombati játéknapjának utolsó mérkőzésén az MTK az Újpest FC-t fogadta. A Hidegkúti Stadionban a remek formában futballozó, a bajnokság végén Amerikába igazoló Schön Szabolcs szerzett vezetést a hazaiaknak egy 19 méteres ballábas lövésével.

A korai gólt követően érthető módon inkább az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, többet is birtokolták a labdát. Előbb Simon került helyzetbe, majd Csongvai lövését blokkolta az MTK védője nem sokkal később. A 35. percben érett góllá a meddő mezőnyfölény, igaz nem akcióból, hanem büntetőből, Talló révén egyenlítettek a vendégek. Az MTK kispad hevesen vitatta a tizenegyes jogosságát, de a lassításokból úgy tűnt, miután Herrera nekiugrott az elefántcsontparti hátának a 16-oson belül, fújható volt a bünti.

Kapcsolódó
Felcsúton ütötte ki a ZTE a Puskás Akadémiát
Elég nagy pofonba szaladt bele Hornyák Zsolt csapata.

A szünet előtt meg is szerezhette volna a vezetést az Újpest, ám Csongvai újabb lökete a lécről a jétéktérről kifelé pattant.

A második félidő első 15 percében öt sárga lapot is kiosztott a játékvezető, amely azt miondenképp jelezte, hogy a labdarúgók inkább egymás faragásával vannak elfoglalva, mint a gólszerzéssel. Az MTK ébredt hamarabb, előbb Varjú lövését hárította Mijatovics, majd Nagy Zsombor fejelt centikkel mellé.

Aztán a 74. percben csereként beálló Palincsár két perccel később azzal hálálta meg, hogy pályára küldték, hogy remek labdával ugratta ki Varga Rolandot, aki nem hibázott (1-2).

Végül miután a hajrában Kutrumpiszt második sárgával kiállította a játékvezető, a hosszabbítás 2. percében Palincsár kiosztott még egy gólpasszt Vargának, aki kialakította a 3-1-es vendéggyőzelmet.

Az MTK március 13-án nyert utoljára, azóta egy döntetlen mellett három vereséget gyűjtött össze, úgyhogy elég ínséges egy hónapot hagyott maga mögött Újpesten elért győzelmével.

Kapcsolódó
Folytatja az őrült menekülést a Diósgyőr
Kisvárdán is begyűjtötték a három pontot a szerb-horvát-bosnyák és ki tudja még milyen diósgyőri zsoldosok.
Olvasói sztorik