Magyar foci

Felcsúton ütötte ki a ZTE a Puskás Akadémiát

ztefc.hu
ztefc.hu

A bajnoki ezüstre hajtó Puskás Akadémia Felcsúton fogadta a kiesés ellen menekülő Zalaegerszeget az NB I 31. fordulójának nyitómeccsén. Erre mondják általában, fix 1-es. Ugyanakkor a hazaiak legutóbb az akkor még sereghíjtó Diósgyőr ellen buktak el 2-1-re, míg a ZTE hazai pályán gurított egy ötöst a Budafoknak, avagy egyik csapat le-, a másik felszálló ágban van éppen.

Kapcsolódó
Mo Szalah újabb lapot nyitott a liverpooli történelemben
Olyat még senki nem csinált a liverpooli klub labdarúgói közül, mint az egyiptomi válogatott támadó.

A találkozó elején úgy tűnt, megáll a Puskás lejtmenete, a fiatal Komáromi a 10. percben óriáis gólt ragasztott ballal Demjén kapujába. A ZTE nem esett össze, három perccel később Zimonyi cselezett befelé a bal oldalon, majd mesterien gurított a 16-os magasságában középen érkező Favorov elé, aki kiegyenlített.

A félidőre ezzel az 1-1-el vonultak be a csapatok. A második félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, mindaddig, amíg Waltner Róbert előbb Tajti Mátyást, majd a 74. percben Futács Márkót is becserélte. Utóbbi egy perccel később a jobb szélről tálalt előbbi elé, aki Magyarországon ritkán látható módon futtából, ütemtelenül belsőzte fel a felcsúti kapu jobb felső sarkába a labdát (1-2).

A 88. percben újabb Tajti-Futács összjáték végén előbbi ugratta ki utóbbit, aki bebiztosította a győzelmet (1-3), sőt a 92. percben újabb góljával kiütésessé tette azt (1-4). A Zalaegerszeg győzelmével nagy lépést tett a bentmaradásért.

Olvasói sztorik