Magyar foci

A Diósgyőr ősszel nem ment bele az Újpest elleni halasztásba, most igen

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Az Újpest és a Fehérvár vívja a MOL Magyar Kupa döntőjét május 3-án, hétfőn, és a finálét megelőző NB I-es fordulóban a lilák a Diósgyőrhöz látogatnak.

A bajnokinak még nincs hivatalos időpontja, az MLSZ -adatbankban egyelőre csak annyi látható, hogy május elseje a dátum, mindenesetre az Újpest azzal a kéréssel fordult a diósgyőriekhez, hogy szeretnék a találkozót két nappal korábban lejátszani.

A DVTK a fair play szellemét szem előtt tartva első szóra hozzájárult az Újpest FC módosítási kérelméhez

– olvasható a miskolciak oldalán szereplő hírben, amely megemlíti, hogy a klubok most az MLSZ Versenybizottságának döntésére várnak.

Az eset pikantériája, hogy ősszel a koronavírus sújtotta Újpest szerette volna elhalasztani a Diósgyőr elleni meccsét, de akkor nem ment bele az ellenfél, amely végül 3-0-val kapta meg a három pontot.

Kapcsolódó
Miután nem áll ki az Újpest, a Diósgyőré a három pont
Az MLSZ hivatalos levélben tájékoztatta a DVTK-t.

A Diósgyőr a mostani közleményben megemlítette a novemberi esetet.

„Ősszel nem volt lehetőségünk beleegyezni az Újpest halasztási kérelmébe, hiszen korábban a Ferencváros és a Balassagyarmat halasztási kérelmét már elfogadtuk, így a versenynaptár túlságosan sűrű lett. Ezúttal azonban nem olyan szoros a program, így nem volt kérdés, hogy a fair play szellemét szem előtt tartva mi is támogatni fogjuk az újpestiek beadványát” – nyilatkozta Benczés Miklós, a Diósgyőr sportigazgatója.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik