Magyar foci

Kalmár Zsolt nagyon rossz hírt kapott a térdműtét után

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP

Kalmár Zsolt hétfői térdműtétjénél kiderült, hogy a válogatott labdarúgó még a tervezettnél is később, csak október, november tájékán tud újra százszázalékos edzésmunkát végezni, írta az MTI.

Kapcsolódó
Csányi Sándor reméli, hogy a Gulácsit ért méltatlan támadások nem folytatódnak
Meggyőződése, hogy a válogatott teljesítményét és egységét nem befolyásolja a kialakult vita.

Kalmár március 31-én, a 4-1-re megnyert andorrai világbajnoki selejtezőmérkőzésen sérült meg – a 25 éves labdarúgót a 29. percben le kellett cserélni –, és hétfőn délelőtt Budaörsön Majzik Ernő doktor műtötte meg.

A szlovákiai Dunaszerdahely középpályása – aki együttese vasárnapi bajnoki találkozója előtt vette át a Fortuna Liga 2020-as legjobb játékosának járó díjat – klubja honlapjának elmondta: a műtét során derült ki, hogy keresztszalagja nagyobb része is megsérült, amit korábban az MR-vizsgálatok még nem mutattak ki.

Kapcsolódó
Kalmár: Az elmúlt egy hét kemény volt mentálisan
Reméli, lesz még alkalma nagy tornán játszani a válogatottal.

„Így azt is műteni kell majd, ezért a mai beavatkozás során kitisztították a térdemet. Jelenleg az elsődleges feladatom az, hogy a gyulladást levigyem a térdemről. Délután már haza is jöhettem a klinikáról, szombaton megyek ellenőrzésre, amikor a varrásokat is kiveszik. Ezt követően, nagyjából két-három hét múlva megműtenék az oldalsó és a keresztszalagomat is. Ezáltal felépülésem a vártnál sajnos még hosszabb lesz.

Amennyiben minden jól megy, akkor is csak október, november tájékán tudok százszázalékos edzésmunkát végezni

– mondta Kalmár.

Az már korábban kiderült, hogy a középpályás sérülése súlyos, így nem állhat Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére a nyári Európa-bajnokságon, melyen a társrendező magyar válogatott a csoportkörben a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben.

Kalmár pár napja még abban reménykedett, hogy augusztus végén már ismét pályán lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik